Fredagspizza

img_2203
Foto: Camilla Jorddal

Etter å ha testet tipo-mel, «pizzamel», for første gang i vår har jeg aldri brukt ferdigdeig fra butikken igjen. Du får sprø, luftig pizzadeig hjemme – nesten som på italiensk restaurant, bortsett fra at du mangler steinovnen. «Tipo 0» eller «tipo 00» er ekstra finmalt hvetemel, som gir en deig som er lett å forme.

Jeg foretrekker variantene hvor du kun tilsetter olje og vann – men pass på vannmengden, jeg bruker aldri alt, det blir bare kliss.

Selv om jeg bare er én person, lager jeg ofte hele posen og spiser pizza til både lunsj og middag i noen dager. Forandrer på toppingen så de ikke blir like, og hver gang passer jeg på å teste minst en ny variant. Gårsdagens ble en versjon med skinke og hjemmelaget pizzasaus.

Pizza med skinke og mozzarella

Du trenger
Pizzamel, olje og vann til deigen
Skinke
Revet mozzarella
Fersk mozzarella
Oregano, tørket

Til sausen
Hakkede tomater
Basilikum, fersk
Oregano, fersk
Hvitløk
Chili
Løk, gul, rød eller begge deler

Slik gjør du
Forvarm ovnen med stekebrett i og lag deigen etter anvisning på pakken. Sett til heving – lager jeg deigen til lunsj dropper jeg ofte hevetid, fordi jeg vil ha mat raskt.
Mens deigen hever og ovnen blir varm lager du sausen. Ha tomater i en bolle, finhakk hvitløk og chili, hakk løk, oregan og basilikum. Smak til underveis, her er det ingen fasit.
Når sausen er klar og deigen er ferdig, kjevler du ut pizzadeigen så tynn som du ønsker. Ta så ut stekebrettet av ovnen og strø litt mel på. Forstek pizzadeigen i noen minutter, så blir den sprøere – rull ned eventuelle luftbobler med kjevlen.
Ta så på ønsket mengde saus, skinke og mozzarella. Jeg strør alltid ekstra oregano på, både over sausen og som topping over osten. Stek pizzaen som anvist på pakken – begynn gjerne på 5 minutter og følg med etter det, hver ovn er forskjellig.

Server med ruccola og rømmedressing.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s