Brun: Årets viktigste farge i 2017

unnamed
Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, Fotograf Margaret De Lange

Den fornyede interessen treffer samtidig innenfor interiør, arkitektur, mat og mote, melder Dagny Fargestudio.

Interiør & arkitektur
Brunt er på mange måter den opprinnelige fargen for norsk arkitektur og mat. Treverk har vært med i titusenvis av år, med andre ord kan vi kalle brun en gammel farge. I dag finner vi nye og gamle nyanser av fargen hos både maling-, tekstil- og tapetprodusenter. Samtidig ser vi stadig mer cognac- og whiskeyfarget skinn, brun marmor og fløyel, og treverk i både blonde, sterke og mørke nyanser.
12nyanser
Kilde: Dagny Fargestudio

Se etter disse: Dagny Fargestudio trekker frem disse 12 nyansene som de mest relevante.

Brunt er med på å skape hyggelige miljøer og gjør arkitektur mykere. Det sies også at å berøre tre kan gi lavere puls – så da kan det umulig være feil å bruke dette hjemme. Med andre ord, fyll hjemmet ditt med forskjellige typer treverk i kombinasjon med brune nyanser på veggene kommer du til å få et mye sunnere liv – forhåpentligvis.

unnamed1
Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, Fotograf Margaret De Lange

Å kombinere det varme og kalde er ingen nyhet, og kan (skal) gjøres når det gjelder brunt også. Brune nyanser er vakre sammen, så her kan du leke deg. Miks gjerne samme farge på forskjellige materialer, for eksempel skinn og fløyel mot hverandre, eller som på bilde – terracottafarget skål mot kald, brun marmor på bordoverflaten.

Brun mat

unnamed3
Foto: Espen Edin

Innenfor mat er husmannskosten tilbake og vi vil ha ren, trygg og kortreist mat. Skal vi tro kokk, fotograf og matstylist – Espen Edin, dras mot den brune maten og drikken.

«Som mann liker jeg ujålete brun mat, som rødt kjøtt, varmebehandlet over åpen flamme eller grill, gjerne i kombinasjon med brune sauser, stekt løk, sopp og poteter. Hovedkosten til urmennesket var kjøtt fra fisk, fugl og vilt. Det moderne menneskets husmannskost er fortsatt preget av de brune nyanser, som karbonader med stekt løk og sopp, kjøttkaker i brun saus og lapskaus»

Og denne dragningen er han ikke alene om. Øl er blitt supertrendy med rene ølbarer og flust av mikrobryggerier, og i de fleste barer får du et bredt utvalg importerte eller norske spesialøl. Samtidig som den nordiske maten har økt i popularitet.

Kilde: Dagny Fargestudio

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s