Desember i London

img_7127img_1233img_1393

Det er få byer som er så koselige som London i desember, om du ser bort i fra at hele Norge blir med deg på turen. De siste 10 årene har det vært minst en tur dit i året, og det er blitt en del faste poster. I desember er det ofte gavejakt som gjelder, i tillegg til litt kos ved siden av. Styr unna Oxford Street, der er det kun verdt å bruke tid om du vet akkurat hvilke butikker du skal i – har du vært der en gang har du sett det du trenger å se, så ikke bruk unøvendig tid der. Byen skjuler nemlig så mye mer.

Pass på å vandre gatelangs for å få med deg de fantastiske julevinduene på dagtid, og dekorasjonene om kvelden. Ingenting er som julelys i Londons gater.

Alle tipsene i denne guiden ligger innenfor rimelige avstander til hverandre – det meste i gangavstand fra hverandre og er sentrumsfokusert. Skal du til London andre tider på året vil jeg anbefale å ta for deg et og et område for å bli kjent med de forskjellige før du finner ditt favorittområde.

En vinterdrøm
Ingen nyhet at Hyde Park må oppleves, men i desember er det spesielt koselig her med Winter Wonderland. I år har de også tiårsjubileum. Stå på skøyter, drikk mulled wine, spis deg kvalm på churros, kjøp med en boks med sukkerspinn til hotellrommet eller sleng deg mellom karuseller.
Garantert julestemning.

For et fint Instagram-bilde
sketch, et yndet fotoobjekt og verdenskjente toaletter. Interiøret er virkelig lekkert, men en av tre ganger har maten vært lunken. Drinkene er gode og det sikksakk-mønstrede gulvet er fantastisk. Bestill bord på forhånd om du vil betale for overpriset mat, her går du mest for utseendet.
9 Conduit Street

img_1499img_1492img_1271

For litt å drikke på
Soho er et sant mareritt av et turiststrøk, og du kan banne på at halvparten er norske – med andre ord: snakk lavt. Dessverre, for alle oss som prøver å unngå turister, ligger det mange perler i smågatene her. I desember er det ekstra hyggelig med noe varmt og alkoholisert i glasset på en av pubene her – og da er faktisk de fleste som sitter der briter.
Ta utgangspunkt i Carnaby Street, så finner du det meste.

Inspirerende bøker
Maison Assouline, gavebutikken for de som har alt. En av Eurpoas fineste bokbutikker tilhører forlaget Assouline Publishing og er lokalisert i en gammel bank i Piccadilly. Vakre fotobøker fylt med reise, mat, mote og interiør. Butikken har også egen bar, så ta deg gjerne en kaffe eller et glass champagne om du vil.
196A Piccadilly

img_1626img_1475img_1254

Afternoon Tea & gave til den matglade
Noe av det hyggeligste du kan gjøre i London er Afternoon Tea, og favoritten er hos Fortnum & Mason. Her er det servert te i en årrekke og matavdelingen i første etasje er et gavemekka som har noe for enhver smak og mage.
181 Piccadilly

Interiørdrømmer
Native & Co, interiørskatter fra Japan og Taiwan. Her er det så mye fint, spesielt til bord og kjøkken. Porselenet og steintøyet er fantastisk, for ikke å snakke om de flotte tekannene i forskjellige materialer. Også mye fint i messing. PS. De har nettbutikk: Nativeandco.com
116 Kensington Park Road i Notthing Hill

For den bokavhengig som elsker engelsk
Er du glad i å lese bøker på engelsk er Waterstones din beste venn. Her finner du alt fra bestselgere til de nyeste kjendisbiografiene og det er så og si alltid gode tilbud her. Du finner butikken på en haug av adresser i byen, så bare Google deg frem til den som er nærmest deg.

Gave til deg selv
Styr unna både Selfridges og Bond Street og beveg deg inn i små sidegater. I Bruton Street og Mount Street ligger designerbutikkene side om side. Ellers er vintagebutikkene i Notting Hill perfekt for deg som liker det brukt. This Old Thing er en av de beste på vintagevesker – sist ble det med en knallrød Céline fra 80-tallet i kofferten til under 4000.

img_1491img_1429
img_1622

Deilig frokost
Den perfekte frokosten får du hos Le Pain Quotidien, like godt og hyggelig de 30-noe gangene jeg har sittet ved bordet her. Fra kaffe, te og ferskpresset juice, til yoghurt med müsli, bakevarer, grøt, egg og supper. Ingrediensene er økologiske, så her spiser du med god samvittighet.
81-85 Notting Hill Gate

Lunsj med bobler
Goodman er perfekt for lunsj og du slipper ofte unna mye turister, her kryr det nemlig av businessfolk. Her er det vanskelig å velge feil fra menyen, men både suppe og burger er relativt sikre her. Er aldri innom her uten et glass med musserende, det hører med blant de dresskledde mennene – selv om du går med sneakers, jeans og ullgenser.
24-26 Maddox Street

En rimelig middag
Hele Storbritannias kokk, Jamie Olivers populære italienske restaurant, Jamies Italian Piccadilly. Her får godt og luftig hvitløksbrødet, pasta – du kan velge mellom stor og liten porsjon, og både drinkene og husets vin overrasket positivt. Bestill bord på forhånd.
17-19 Denman Street

Foto: Camilla Jorddal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s