Mille Notti – kvalitet på soverommet

mille_notti_ss17_ombra-blue-detail_fra_nok1745

Det svenske familieforetaget og varemerket Mille Notti lager produkter til soverom og bad i høy kvalitet. Mille Notti ble grunnlagt i 1991 og feirer 25 års jubileum i år. Mange tror at Mille Notti er et italiensk varemerke på grunn av navnet som på betyr «tusen netter», passende nok til et merke med sengetøy.

Mille Notti designer produkter til bevisste mennesker med høye krav til design, kvalitet og stil, som nyter det gode liv og unner seg det beste. Inspirasjonen henter Mille Notti fra livet du lever. Familie, venner, reiser, hoteller, møter på byen, late dager på landet, jobb, fest og sosialt samvær i ulike miljøer.

Jeg tok en prat med Jenny Ahlengärd om vårens kolleksjon og hva du bør tenke på når du skal innrede et soverom.

mille_notti_ss17_ombra-blue-mare-blue-bed_fra_nok1745

Hva var inspirasjonen til vårens kolleksjon?
– Naturen er vårens store inspirasjonskilde. Kolleksjonen er inspirert av naturens farger og former. Klipper, furu, bjørk, hav og himmel reflekteres i både mønstre og farger. Sober, monokrom design blandes med mønstre som speiler strandsteinenes uregelmessige former. Samtidig som kolleksjonen har en lavmølt tidløshet, nærhet til storbyen med en urban og moderne følelse.

Hva er din personlige favoritt i kolleksjonen?
– «Singolo sand», en fantastisk percalekvalitet med en dekorativ ramme i sandfarge. Den er herlig crispy og gir en ekte hotellsengfølelse. Jeg bruker den sammen med dundynen vår «Natura» og har flere ulike størrelser av dunputene i samme design. Sammen med dette bruker jeg de formsydde laknene i percale. Og jeg liker å style det sammen med sengetepper, pledd og dekorative puter, som «Velluto» i fløyel.

Når Mille Notti skal utvikle nye produkter og kolleksjoner ser de alltid til merkets image og produkter fra base-kolleksjonen. Fargevalgene må henge sammen,
– Mille Nottis stil er sofistikert, elegant og tidløs, men likevel moderne. De nye produktene skal kunne kombineres med eldre kolleksjoner og følge med farge- og mønstertrendene. Samtidig er det viktig for oss at produksjonen vår foregår i Europa, sett fra et etisk og miljømessig perspektiv.

mille_notti_ss17_brezza-detail_franok1495

Hvordan vil 2017 se ut hos Mille Notti?
– Våren vil være fylt med inspirasjon fra naturen, ellers er det basiskolleksjonen med et variert utvalg av sateng og percale, ull, flanell og fløyel. Høstens design vil bli vakker sateng med store blomstermønstre mot stramme linjer i samme kvalitet. En fin kontrast. Fra land til by, fra romantikk til streng eleganse. Kontrastene er det som skaper dynamikk.

– Når du innreder et soverom er det et par ting som er viktig å tenke på, tipser Jenny.
Hold fargevalget sobert, slik at miljøet føles beroligende. Hun mener også at en fin sengegavel og et sengeteppe er gode innvesteringer.
– Det gir et lunt og elegant uttrykk, forteller Jenny.
I tillegg tipser hun om å fylle sengen med fluffy dun og puter i forskjellige størrelser. Og å miks materialer som sateng og percale med fløyel og bruk fine pledd i bomull, ull eller flanell vil være med på å skape en dybde i sengen, samtidig som det vil gjøre rommet innbydende.
– Og for all del, ikke glem å lufte og slippe frisk luft inn i soverommet for en frisk følelse.

mille_notti_ss17_amalfi-image_beachtowel_nok595-jpg

Hva er det viktigste å tenke på når man velger materialer til soverommet?
– Vi jobber mye med å få frem den perfekte følelsen i våre produkter. Det er en stor forskjell på følelsen, både mellom ulike materailer, men også mellom ulike leverandørers produkter. Felles for de fleste kvalitetene våre er at de er nøye testet og utvalg for at følelsen skal bli den vi ønsker å levere. Så tenk virkelig over hva du ønsker å føle i ditt soverom, råder Jenny.

Liker du å sove kjølig og crispy velger du percale, foretrekker du glatt og en litt varmere følelse velger du sateng.
– Og fremfor alt, unn deg god kvalitet – da føler du virkelig en forskjell, avslutter hun.

Bor du i Oslo? Du får Mille Notti hos bl.a. Bellas Hus i Kirkeveien.
PS. Dunproduktene til Mille Notti er ikke fra tvangsforede fugler.

Foto: Mille Notti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s