For noen uker siden var jeg på julegodtevent med Supernature hvor vi lagde en haug av deilig sjokolade. Etter at boksen med søtsaker var tømt, måtte jeg teste ut noen av oppskriftene jeg ikke fikk vært med på å lage på eventet.
Valget falt på kokosmakroner, eller kokoskuler som jeg vil kalle de – siden kokosmakroner for meg betyr småkaker til jul og ikke har noe med sjokolade å gjøre.
Kokoskuler
Du trenger:
4 dl kokosmasse2 dl kakaopulver
3 ss kokosolje
1,5 dl flytende kokossirup eller honning (jeg gjør det på slump og brukte ikke målebeger)
2 ts kokossukker
1/4 himalayasalt
1/2-1 ts kanel
1,5 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bolle. Lag til kuler med en stor skje og sett til avkjøling.
Jeg tror vanlig kakaopulver bør fungere like bra om ikke du gidder å bruke penger på helsekostvarer. Jeg pleier som regel bare å ta det som står i kjøkkenskapet.
Himalayasalt eller salt – samme det.