Ull er gull hos Tisca

// Tur betalt av Tisca

fullsizeoutput_4a7

Forrige uke var jeg på besøk hos Tisca i Romania, som lager de fineste ullteppene jeg vet om. Dette er skikkelig håndverk, noen av teppene har faktisk ulltråder som er sydd sammen for hånd. Hvert teppe har minimum fem steg, og de mest kompliserte fikk vi ikke en gang et eksakt tall på – rett og slett fordi de ikke har telt.

Det ligger mange timer, og gjerne dager, i et teppe og 75 prosent av produksjonen er individuelle ordre hvor teppene lages på mål etter ditt ønske. Teppene kommer i 96 forskjellige farger og et drøss av teksturer. Mesteparten av ullen Tisca bruker kommer fra New Zealand, men de har også ull fra bl.a. Tyskland, Frankrike, England, Italia og Island, og Walter Aigner, CEO av Tisca og vår teppeguru på turen, håper å kunne starte opp egen produksjon i Romania etterhvert for å kunne skape flere arbeidsplasser enn han allerede gjør med fabrikken og sosiale prosjekter.

Starter i det små med å fortelle om turen, Tisca og produksjonen – for dette er for det første en tur som inspirerte masse, samtidig som det er komplisert og mye å sette seg inn i av det tekniske (håndverket), og ikke minst en tur som får deg til å tenke. Romania er ikke akkurat verdens rikeste land, og romfolket lever under andre forhold enn resten. Veldig spesielt å se og oppleve.

fullsizeoutput_4a9fullsizeoutput_4acfullsizeoutput_4a8img_0507img_0184

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s