Borddekking med Anette Willemine

gry_6706

I fjor lagde jeg en julereportasje til Kamille Juleideer med Anette Willemine Solheim om borddekking, for er det en som kan å dekke bord er det den dama. Vi lånte showrommet til Polhem PR, hadde med fotograf Gry Traaen på laget og dekket opp til hvitt julefest på bordet med innslag av grønt.

Her får du tankene bak julebordet til Anette.

Fortell om julebordet du har laget?
Jeg ønsket å dekke et utradisjonelt julebord, som ga en god følelse av vinter og jul. Kalde, grågrønne toner kombinert med hvitt og stål er vakkert. I stedet for å bruke de tradisjonelle juleblomstene valgte jeg sukkulenter og kaktus. De er rustikke, men også stilrene og elegante.

Anette ville at stylingen skulle gi litt mer enn et tradisjonelt juledekket bord.
– Kaktusene er en lekker detalj, samtidig som de blir brukt som bordkort og gave. Planteballene er Sølvgirlander og Sølvkrans som er surret rundt oasisballer og festet med metalltråd, og noen av sukkulentene har jeg satt rett i blomstervaser i glass. Det blir midtpunktet på et bord.

Ellers er bordet holdt relativt enkelt med hvit duk, hvitt serviset og tekstilservietter som matcher.

gry_6702

Bordkort er en fin måte å inkludere en liten gave til gjeste på. Anette hadde satt små sukkulenter ved hver plass med navnet på, og kaktusen blir selvfølgelig med gjestene hjem.

Hva er ditt forhold til julegaver?
Jeg elsker å gi gaver, og har stor glede av å finne den riktige gaven, samt pakke den inn selv. Papir, bånd og merkelapp – alt er nøye planlagt.

Hva er ditt beste gavetips?
Vær oppmerksom. Legg merke til hva familie og venner ytrer ønske om gjennom året, ikke bare rett før jul. Det kan være små ting som ikke nødvendigvis er kostbare innkjøp. Jeg er dessuten stor tilhenger av å gi bort opplevelser som gave og skape varige minner.

gry_6710

Cocktailglass er lekre til å servere dessert i, og litt grønt på tallerkenen gjør det hvite serviset og stoffserviettene litt mer spennende. En stjerne i marmor symboliserer julen (nesten) like godt som en rød nisse.

Hva er julen for deg?
Familie! Å samle alle jeg er glad i er for meg det aller viktigste. Det gleder mammahjertet å få ungene hjem igjen på juleferie.

Hva er den helligste juletradisjonen for deg?
1. juledagslunsj med hjemmelaget loff, masse deilig pålegg og rester fra julemiddagen.gry_6737

Bruk glassvaser og lykter som blomsterpotte til plantene. Sett de gjerne med jorda rett nedi. Bruk marmor for å få litt luksusfølelse på bordet , gjør gjerne som med brettet her eller velg mindre glassbrikker til å sette under lys, små planter, skåler eller vinglass.

Hva er ditt forhold til julepynt?
Dette spørsmålet burde gått til familien min, de har gitt meg opp. Jeg forandrer farger hvert år, så pynten byttes derfor ut med jevne mellomrom. Jeg er vel litt «bransjeskadet», men det jeg ikke lenger bruker gir jeg bort.

Og juletre da?
Det må være ekte. Ingenting slår duften av et ekte juletre. Det hender vi hogger tre på vår egen tomt.gry_6707

Hortensia er lekkert på bordet og gjør mye ut av seg uten at du trenger mange.

Og hva er ditt beste juletriks for å spare tid?
Senk skuldrene. Det viktigste er at man kan være sammen med de man er mest glad i. Ikk legg lista så høyt at du ender opp med å være stressa når julen starter. Ta imot hjelp fra familien – det er gøy å lage jul sammen.

Foto: Gry Traaen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s