Julemarked i Sibiu, Romania

img_0260

For tiende året på rad er byen Sibiu i Romania fylt med julestemning. Julemarkedet på hovedtorget i gamlebyen er Romanias fineste julemarked og varer fra siste helgen i november til rett over nyttår, hvert år. 1. Desember var det Romanias nasjonaldag og folk kom fra hele landet for å besøke markedet. Sibiu er lokalisert ganske midt i landet.

Da vi kom frem til torget mistet vi nesten pusten av juleglede. Bygningene rundt hele torget var fylt av virtuelle grantrær og snøkrystaller og snø som dalte nedover veggene på bygget. Mens et tak av julelys dekket de små bodene på torget. Det var så vakkert.

Fra vi kjørte fra flyplassen og inn til byen fikk vi følelsen av at dette landskapet ville være som i «Tre nøtter til Askepott», og denne følelsen ble ikke mindre med den julestemningen julemarkedet ga oss.

Jeg har lenge sverget til gatene i London og Winter Wonderland i Hyde Park, samt Tivoli i København for å få julefølelse, men Sibius julemarked fløy rett inn på den listen.

img_0218img_0249img_0243img_0229img_0240img_0267

En kommentar om “Julemarked i Sibiu, Romania

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s