Å veve selv

// Tur betalt av Tisca
img_0860

Da jeg var på besøk hos fabrikken til Tisca for å lære om deres produksjon, kvaliteter og tepper, sosiale initiativer og Romania hadde en vi en dag med teppeproduksjon fra start til slutt. Fra hvordan ull blir til tråder og tråder blir til tepper. Prosessen er omfattende, og som tidligere nevnt består de enkleste teppene av fem steg, men de ikke har telt på de mest kompliserte.

Vi fikk teste vevene og lage vår egen dørmatte, eller miniteppe om du vil. Når du først har gått rundt å se arbeiderne på fabrikken gjøre det, og hvor fort de får tråden fra en ende til en annen føler du deg ganske treg. Og det gjør det ikke bedre at proffene går forbi for å se på, og samtidig smiler og ler, samtidig om de kommuniserer med kollegaene sine og de flirer like mye. Vi så sikkert helt lost ut. Samtidig som det nok tok en evighet med det lille tøystykket vårt sammenliknet med teppene de laget.

Etter å ha gjort dette selv og sett all produksjonen bak forstår du virkelig hvorfor tepper koster, i hvert fall de håndlagde. Samtidig får du en enorm respekt for de som står å gjør dette dag ut, og dag inn, for at akkurat du skal få noe fint å ha hjemme.

30.000 kroner for et teppe er plutselig ikke så mye. Helt normalt når noen har stått i dager og laget dette kun til deg.

Tisca gjør en utrolig jobb i Romania med å skaffe arbeidsplasser, hjelpe unge med å få lån, lappen, bil, og ikke minst tjene sine egne penger og ha en ordnet arbeidsplass som faktisk tar vare på de som jobber der. Og i tillegg kommer de fineste teppene ut av fabrikken.

Å være veverske for en stund var hyggelig og faktisk utrolig beroligende. Samtidig som jeg og Elisabeth hadde det utrolig gøy med verdens søteste læremester – som riktig nok flirte en del av oss hun og.

img_0863img_0864img_0867img_0868img_0869img_0871

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s