Hjemmelaget raw sjokolade

img_3349
Jeg spiser sjeldent sjokolade, siden jeg foretrekker sjokolade over 70%, helst 86. Og har jeg tatt noe få biter har jeg ofte fått nok for en måneds tid. Etter å ha begynt å lage sjokolade hjemme selv har det endret seg litt, men heldigvis i mindre grad enn jeg trodde.

Men fordelen er jo at du får bedre kontroll på hvor sterk sjokolade du får. I mine oppskrifter tilsettes det ofte litt mer kakaopulver enn det står i oppskriften. Denne raw sjokoladen har jeg ikke eksprimentert så mye med ennå, men den er i hvert fall god som den er, og mørk.

Til jul laget jeg denne i gaver til familien, både med og uten topping i – og spist ble den.

Du trenger:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
4-5 ss kokossukker
1 ts vaniljepulver
Valgfri topping. Prøv tørket frukt og kokosflak, eller nøtter og havsalt.

Slik gjør du:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad – hakk gjerne opp bitene i mindre biter, for en med lite tålmodighet er store klumper ingredienser en dårlig idé.
Rør så inn resten av ingrediensene.
Kle en brødform med bakepapir, strø ønsket topping i og hell den flytende sjokoladen over. Sett i kjøleskap og la sjokoladen stivne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s