Hjemme hos Simone Isaksen – @simzi88

// Saken har vært på trykk i Kamille

fullsizeoutput_537
Hvem: Simone Isaksen
Hva: 177 kvm enebolig
Hvor: Storslett i Nord-Troms
Yrke: Eier & driver butikken Lykkehjørnet

Da Simone og samboeren Per-Aksel flyttet inn i huset i 2011 var det bare et alminnelig hjem kledd med Simones shabby chic-stil, i dag er hjemmet alt annet enn det. Etter et par år ble stilen totalforandret, huset og. Ferdigmalt smartpanel med kaffe latte-farge ble for kjedelig, Simone kjente ikke seg selv igjen i interiøret. Nå finner du forskjellige farger på veggen i alle rom, og de fleste møblene er malt i en glad farge.

– Jeg så potensiale til å gjøre om huset til vårt eget uten at det trengte å koste så mye, så det var bare å sette i gang. Før malte jeg alt hvitt, men etter hvert merket jeg at farger gir meg energi. Samtidig er jo ikke akkurat Nord-Norge den lyseste plassen om vinteren, så det er deilig å komme hjem og se farger, sier Simone.

Selv om Simone trenger farger i hverdagen vil hun også at hjemmet skal ha en lun følelse og gi øynene noe å hvile på.
– Med for mye farger ender du fort opp med et dukkehjem, så det er en utfordring å ikke få det for feminint. Det bor tross alt en mann her og, men han er heldigvis glad i farger, forteller hun.
fullsizeoutput_533
Stuen, kjøkkenet og og spisestuen har en åpen løsning og ble holdt i nøytrale farger for å kunne piffe opp med fargeglade møbler og bilder. Stuen ble fylt med fargerike bilder og tekstiler, og spisestuen har fått en miks av malte møbler og designstoler mikset med en mursteinstapet som Simone fikk tak i på eBay.
– Tapeten gjør det litt mer maskulint og står godt i stil med kjøkkenet.

Helt nytt
Den største forandringen skjedde på kjøkkenet, der ble alt nytt. Nye skap ble satt inn, sammen med et spesialtilpasset vindu over kjøkkenbenken. Simone valgte forskjellige farger på over- og underskapene for å gi rommet et mer åpent uttrykk. Overskapene ble malt hvite, i samme fargetone som veggen, mens underskapene har en grålig mokkafarge.

– Jeg synes det ser ryddigere ut når du har overskap og vegg i samme farge, men det var aldri snakk om at underskapene skulle være hvite. Det ville blitt for sterilt for vår smak, forteller Simone.

Fra kjøkkenet ser du bort på spisestuen, før du kommer til stuen.
– Spisebordet sendte mamma fra Finnmark med Hurtigruten, kanskje litt galskap, ler Simone.
fullsizeoutput_536
Ingenting er søppel
Noe andre også kan mene er galskap er når Simone tar med det folk vil kalle skrot inn. Helt til de ser hvor fint det blir. Simone har fått mange rare blikk fra folk når hun plukker med seg ting fra grøftekanten på tur til jobb eller plukker inn igjen ting samboeren har kastet på tilhengeren.

– Mange er også skeptiske til fargevalgene mine og kombinasjonen av de. De synes vel det holder med en farge eller to, men jeg tenker at de fargene jeg har nå bare er starten. Og det er mye skrot som kan gjøres om til noe skikkelig fint, sier hun.

Simone synes kontrastene mellom brukt, gammelt og nytt er spennende, samtidig som det er de brukte og gamle tingene som betyr mest.
– Det er faktisk mer ting her som folk ikke kan få tak i, enn motsatt. Det unike betyr mye for meg, så jeg har utrolig mange favorittgjenstander. Det siste er nok den gule gyngestolen, den liver opp stuen, forteller Simone.

Å kunne sitte i gyngestolen med en kaffekopp og se helheten av kjøkken, spisestue og stue for å kunne planlegge nye interiørpåfunn er kanskje Simones største hobby.
Men før hun gjør det er planen å få et mer spennende inngangsparti og en fin trappeoppgang.
– En knallfarget ytterdør blir vel det første, smiler Simone.

Vil du se hvordan hjemmet til Simone ser ut i dag, sjekk Instagram-kontoen hennes, @simzi88

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foto: Simone Isaksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s