Søtpotetfries

img_6787
Søtpoteter er blitt en favoritt på mange kjøkken. Samme om den er kokt, som stappe, stekt eller som fries. Søtpotetfries er lett å lage hjemme, og spesielt om du egentlig ikke har tid – de gjør seg jo nesten selv.

Du trenger:
Søtpotet
Olje
Semulegryn
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 250 grader.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Ca. 2 cm tykke er en grei størrelse å forholde seg til. Bland sammen stavene med olje og semulegryn i en bolle. Vend med hendene til stavene er helt dekket, det trengs alltid litt mer enn du selv tror.
Legg stavene på en stekeplate kledd med bakepapir og strø over litt salt. Stekes til friesene er gylne. Vend de gjerne underveis, så de blir jevnt stekt.

PS. Har du god tid kan det lønne seg å legge friesene i en bolle med kaldt vann i 10-15 minutter, dette skal visst nok fjerne litt av stivelsen i potetene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s