..i hvert fall uten glasuren.
Jeg elsker gulrotkake, og kunne egentlig spist kake hver dag. Så til bursdagen min tenkte jeg at jeg skulle lage en litt sunnere kake – jeg googlet meg frem til fem forskjellige «sunne gulrotkaker uten ditt og datt» og slo de sammen til en oppskrift jeg tenkte kunne fungere.
Kaken ble riktig nok veldig flat, noen mål mot de andre ble sikkert litt rare og å bruke sukrinmelis i glasuren var uaktuelt – så der ble det en deilig halv pakke med vanlig, usunn, fantastisk melis. Selv om den var flat og eksperimentell ble den heldigvis god.
Du trenger:
3-4 gulrøtter
1 eple
1 banan
2 egg
2 ss yoghurt naturelle
50 g havremel
50 g kokosmasse
100 g mandler
2-3 ts kanel
1-2 ts kardemomme
1/2 ts nellik
Glasur:
1-2 pakker med kremost
1/2 pakke melis, eller etter smak
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Riv gulrøtter og eple. Kjør mandler og kokosmasse i en blender eller kjøkkenmaskin og mal til mel. Du får også kjøpt ferdig mandelmel og kokosmel, men tipper det koster mer enn å male det selv.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Smør en springform og ha i kakedeigen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
PS. Har du ikke havremel kan du male havregryn til mel. Og vil du være supersunn kan du bruke sukrinmelis i glasuren.