Aker Brygge – En gyllen bydel i vinterlys

img_1233
Aker Brygge har de siste årene vokst seg frem som en kulturbydel. Med innendørs handlegate, flust av serveringssteder sommer som vinter, og bryggekos i sommersol, så vel som i gyllent vinterlys. Samtidig står bydelen for både øl- og vinfestival, folk flokker hit for å besøke Bondens Marked og oppleve mange av Oslos food trucks, for ikke å glemme konsertarrangementer og moteshow i bakgården, hysterisk morsomme kvelder på Latter, støtten til Oslo Runway og flere av verdens kjøkkener samlet på en plass. Du får plass mellom klesstativene og senket skuldrene til lyden av fjorden, så her er atmosfæren noe helt annet enn overfylte Karl Johans Gate og Bogstadveien.

Mitt Aker Brygge er lastet med opplevelser jeg aldri glemmer. Fra familieutflukter på ølfestivalen til drømmekjøp og stylinglek hos jentene på Milla Boutique. Lange samtaler om striper hos Samsøe Samsøe, verdens hyggeligste svenske servitør på Delicatessen som aldri glemmer vinen du foretrekker og sultne måker som ikke er redd for å angripe en turist eller to med Letts wrap i håndenimg_1238
Her shopper jeg på brygga:

Milla Boutique
Oslos interiørmekka. Her har jeg gjort så mange gode kjøp at jeg smiler av å tenke på det. Og her finnes det alltid gode kupp i salgssesongen, som da jeg egentlig skulle kjøpe Frama-stolen min, men så en brun skinnstol på salg og dro den med meg på bussen. Alle småtingene jeg har kjøpt til styling, og den dagen – et halvt år etter – hvor jeg endelig satt på bussen på min fineste 9,5-stol fra Frama. Hadde jeg hatt et mansion og en utømmelig bankkonto hadde jeg kjøpt det meste her. Og etter at YellowKorner kom i 2. etasje inspirer butikken bare enda mer.
Holmens gate 4

Samsøe Samsøe
Jeg lever i skinn fra Samsøe hele året, sammen med diverse t-skjorter og gensere i lin. I tillegg til en del stripete gensere og vinterkåper. Personlig synes jeg denne Samsøe-butikken har best utvalg, sikkert fordi den i Karl Johan og på Steen & Strøm blir raidet tidlig. Og den i Bogstadveien synes jeg generelt har et litt for ensformet utvalg.
Grundingen 4

Maanesten
Etter at de tok inn Meotine-jakkene her må jeg innom hver gang jeg er på brygga, bare for å se på. Selv om jeg allerede har to skinnjakker fra Meotine får jeg aldri nok, de er så fine og perfekte i snittet – og relativt rimelige. Riktig nok drar jeg helst til København for å kjøpe de, men det er deilig å vite at muligheten er her. Butikkens innredning er også fin, og jentene der smiler alltid, som hjelper veldig på humøret i Oslos ellers ganske sure mine.
Bryggegata 5img_1243
Det blir spennende å se hva den britisk-kinesiske luksuskjeden Hakkasan kommer med på Aker Brygge. Lokalet er det i hvert fall ikke noe å si på.img_1260img_1251
Vinterlyset på brygga er ikke så ille mens man venter på sommeren og båtturer til øyene.img_1264
Mine tre favoritt serveringssteder på brygga:

Delicatessen
Trenger jeg en pause eller bare et glass vin med noe attåt, så går jeg til Delicatessen. Her bestiller jeg et glass hvitvin – Laxas Albariño, litt Manchego og brød med alioli. Er jeg litt ekstra fysen blir det med litt skinke på siden.
Holmens gate 2

Huy Tapashi & Noodles
Sommer som vinter, her er maten så god at jeg blir varm i sjela nårjeg snakker om den. Om sommeren er det ingenting som slår halv hummer med kimchi, og her får du også en av mine favorittdesserter i hele Oslo, mangosuppe med kokosis. Den er så god, at dagen etter at jeg var her sist – endte jeg og venninnen min opp med å lage en versjon hjemme.
Bryggetorget 10

Louise Restaurant & Bar
Sjømatsluksus i maritime omgivelser blir aldri feil, og Louise Restaurant & Bar er inget unntak. Fra morsomme eventer i jobbsammenheng til hyggelige blåskjellskvelder om vinteren og skalldyrsfat om sommeren – mer innafor for et skalldyrsmenneske blir det ikke. I hvert fall ikke gjennom hele året i Oslo.
Stranden 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s