En dag i Notting Hill

img_1477
Notting Hill i januar er en fantastisk opplevelse – om du ikke bryr deg om faren for regn. Januar er den roligste måneden i London, turistmessig. Det hjelper riktig nok også litt å reise i ukedagene – for lørdagene her er en turistfelle og alt for mye mennesker, og du går glipp av kosen med denne bydelen.

Å kunne gå fritt i gatene, være nesten de eneste i butikkene og å få bord raskt på de mest populære stedene er en luksus. Middag bør du riktig nok booke bord til uansett, og de fleste engelskmenn spiser middag ute mellom kl. 8 og 10.

Notting Hills popularitet er mer en filmlocations, fargerike hus og søte dører. Her har du i mine øyne noe av den beste, sunne maten – både på restaurant og i butikk, søte cafeer, gatekunst kombinert med luksuriøse butikker, et mekka for sølvtøy og en av Londons mest tidsriktige interiørbutikker. Og selvfølgelig klesbutikker.
img_1498
img_1502
Portobello Road
Gata som er fantastisk fargerik, og ikke bare på grunn husene. Her er det en herlig miks av butikker, restauranter og folk. Styr unna markedsdagen – om du ikke vil oppleve den da. Om det er antikk, bilder, smykker eller klær du er ute etter – her har de alt.

Sjekk ut Allsaints for lekker strikk og kule bukser – og  råkule skinnjakker. Liker du gamle symaskiner er det også utstilt en haug av de. Klær til både dame og herre. Rett over gata finner du Jonathan Adler for de interiørinteresserte. Rusler du videre kommer du straks forbi «The Travel Book Shop» kjent fra filmen «Notting Hill». Joe & The Juice finner du og, om du skulle være så hjemmekjær at du trenger noe du kjenner.

Trenger du en liten matpause kan du stoppe innom Pix for pintxo og et glass vin eller sidra. Personlig foretrekker jeg avdelingen i Soho, fordi den er hyggeligere.
fullsizeoutput_5ad
img_1652img_1631
Verdens kuleste gatemusikant holder også til i Notting Hill fra tid til annen. Han er smørblid, så vær så snill og smil tilbake. Er du heldig slår han av en prat mens han spiller for deg. Humor og humøret er også på topp – selv når det regner.

The Distillery
Mitt nye favorittdrikkested. Her har de egenprodusert alkohol, min favoritt – gin. Her er det bare å smake og nyte hver dråpe av de forskjellige kombinasjonene. De har også andre typer, selvfølgelig. Nevnte jeg at du kan bo her? For det kan du, dette er nemlig et ginhotell. Til drikken kan du også få servert småretter – ikke så veldig små, så om dere er to som ikke er så veldig sultne holder det med en. Baren på bakkenivå har det passende navnet «The Resting Room», trenger ikke si mer.
186 Portobello Road

Denne gaten er lang, og når du tror den egentlig er ferdig så fortsett å gå – for til slutt ender du opp ved flere spisesteder og småkule butikker. Oppe ved nummer 300 hadde jeg et kjipt møte med Pizza East, som folk en eller annen gang sa at var vestkantens beste pizza i London – jeg kan ikke begripe det. Bunnen er tynn, skorpen fluffy som amerikansk pizza og fyllet smaker lite. Men lokalet er veldig fint og verdt en rask titt. Men dropp pizzaen, prøv lasagnen – den kan det jo kanskje være håp for.

Her finner du også min favoritt Farm Girl Café som du kan lese om i et eget innlegg. Men kort fortalt en café i en søt bakgård, med verdens beste avokado toast, verdens beste latte og mye raw food.
59A Portobello Road

PS. De fineste bildene av de fargerike husene synes jeg du får i starten av Portobello, altså ikke langt fra Farm Girl Café – her er fargekombinasjonene noe for seg selv. Følg også alltid med til høyre og venstre når du går i gatene i Notting Hill – du vet aldri hva du kan gå glipp av.
img_1536
fullsizeoutput_5af
Westbourne Grove
Her finner du noen av mine absolutte favoritter i Notting Hill. På hjørnet ved Ledbury Road har for tiden mitt favorittmotiv av gatekunst. Ikke langt fra krysset finner du også Diptyque med de deiligste duftlys, romsprayer og parfymer – og fantastisk service, der inne vil du bare være. Lokalet er også fint. «Mimosa» er min favorittduft, men denne gangen ble det med litt blomstrende lavendel i kofferten hjem.

Daylesford finner du også her. Så mye deilig økologisk mat i en hvit drøm av en butikk i første etasje – her får du kefir på melkeflasker akkurat som i gamle dager. I kjelleren finner du alt du trenger til kjøkkenet og i annen etasje (dvs opp den lille trappen) kan du spise deg økologisk og mett.

Stikk også innom James Perse for litt Los Angeles-vibber. Dyre basisklær – men her går du inn for å se på lokalet. Innerst finner du sofagruppe, en dødskul sykkel og råfin gitar før du kaster blikket mot bilde- og bokveggen og oppdager trappen til underetasjen. Der står verdens kanskje fineste bordtennisbord sammen med surfebrett. Her får du sommerfølelse uansett vær.

Ellers kan du shoppe deg skikkelig blakk i de fine klesbutikkene. Men å gå her for å titte er også topp, for her er det mye mindre folk enn de tettpakka turiststrøkene.
Avstandene her er korte, men nummere rundt 190-210 er midt i smørøyet av gata.
img_1555
fullsizeoutput_5ae
Granger & Co
Kom tidlig – her blir det kø. Et yndet frokoststed for både turister og de lokale. I mine øyne er enkelte ting oppskrytt – som granolaen på bildet, men så har de fantastisk myntete, gode juicer og varmretter som treffer deg rett i hjertet. Denne gangen endte jeg opp med frokost ved bardisken – mye hyggeligere enn hva man skulle tro. Lokalet er også luftig og behagelig, kledd i grønt, messing, treverk og stein.
175 Westbourne Grove
img_1619
img_1580
På vandring
Å gå i Notting Hill er noe helt eget, og jeg kan gå gatene på kryss og tvers i lange tider. Ikke nok med de fine inngangspartiene, de fargerike husene, de vakre dørene og fine bilene. Plutselig kommer du forbi et prikkete bygg, et palmetre eller møter verdens søteste gamle damer med vennlige hunder.

Stemningen her er også noe helt annet enn resten av London. Notting Hill drar du til for å slappe av – markedet i Portobello er min store skrekk. I januar er det så og si folketomt her og det er så deilig. I tillegg ser du hvordan byen begynner å gjøre seg klar for vår – juletrærne ligger strødd i gatene. Treffer du på riktige gater finner du også lekre parker og små hager, og kule gallerier og fantastisk gatekunst.
img_1609
Min favorittgate
Når folk skal oppleve Notting Hill snakker de alltid om filmen «Notting Hill» og de fine lokasjonene den er spilt inn på og at man bare må se døra. Vel, min favoritt filmlocation i Notting Hill er denne fantastiske gaten. St Luke’s Mews fra Love Actually. Og for å få den beste opplevelsen av gaten må du entre den fra St Luke’s Road – da kommer du gjennom en buet portal dekket av grønne vekster. Og hvis ikke du forelsker deg i denne gaten da – så er det noe galt med deg.

Fargene, sitteplassene, de vakre blomsterkrukkene fylt med planter. Syklene som står her. Brosteinen. Det hvite bygget midt på med grønne, malte detaljer. Om ikke du allerede er forelsket fra kjærlighetserklæringen i filmen, så faller du garantert for denne gaten nå.

PS. Skal du absolutt lete etter den blå døra – så ligger den ikke i Portobello Road, men Westbourne Park Road. Nummeret er 280.
img_1674
Native & Co
Min favorittbutikk i London for øyeblikket. Lekre interiørartikler til hjem og kjøkken. Produktene er fra Japan og Taiwan, skikkelig håndverk og butikken arbeider tett med tradisjonelle håndverkere. Produktene er håndplukket, og stikkordene er enkle og rene produkter som er tro til sitt opprinnelige opphav. De har også nettside.
Tekannen du skimter i vinduet ble med meg hjem.
116 Kensington Park Road

En kommentar om “En dag i Notting Hill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s