Hverdagsritualer på Oslo Design Fair

kjokken_kredit_-oslo-design-fair-styling-kirsten-visdal-foto-margaret-de-langeFoto: Oslo Design Fair / Styling: Kirsten Visdal Foto: Margaret De Lange

Teamet for vårens Oslo Design Fair er hverdagsritualer og på onsdag skal jeg ta turen for å sjekke nyhetene for vår og sommer.

Ifølge ordboken er et tirual knyttet til skikk og bruk, til vaner som følger faste handlingsmønstre. Ordet indikerer også tradisjon, som igjen knyttes til minner. Felles for mange ritualer er at de tillater oss å stoppe opp. Tiden man før brukte på å brygge en kanne te, som en hurtig teknologisk utvikling har tatt over har skapt en manuell motrekasjon. I stedet for å kjøpe grønnsaker på butikken vil folk dyrke selv, vi drypper kaffe og heller den over i kopper dreid på keramikkurs. Vi holder på å ta tiden tilbake, det mest dyrebare vi har – og slik har hverdagsritualene blitt noe lukrativt.

– Ritualer gir oss holdepunkter i hverdagen, og det er disse vi ønsker å vie oppmerksomhet på vinterens messe, sier direktør for Oslo Design Fair, Grete Sivertsen.

I dag vil vi ha kvalitet, bærekraft og varighet. Varme, vennlige farger preger paletten hvor brunt er en bærende basisfarge og arvtageren til svart og grått. Planter og blomster er fortsatt et bærende element for å skape lune, frodige omgivelser.

Måltidet er en av våre viktigste hverdagsritualer, og skal skapes fra bunnen av. Og mat som samlingspunkt er igjen blitt viktig – gjerne med teknologien vekk fra bordet.

Kilde: Oslo Design Fair pressemelding

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s