Reisebuddy – test av Rimowa

// Lånt koffert

img_1201
Da jeg reiste til Romania i desember lånte jeg med en nydelig, grønn drøm av en koffert i cabinstørrelse fra Rimowa. Jeg har vært forelsket i denne siden jeg så den første gang for godt over et halvt år siden. Mørk, dyp grønntone med lysebrune skinndetaljer. Da Lise hos Polhem PR sa jeg kunne låne med meg en på reisen til Tisca ble jeg så glad, og gledet meg i flere uker til å dra og hente den på kontoret deres.

Helt normalt for en reisefantast, mener jeg.

Må innrømme at å teste denne føles litt teit, siden jeg er så forelsket i utseende at jeg blir inhabil.
fullsizeoutput_5a9
Utseende
Kofferten er så fin å se på at jeg blir varm inni meg. Du finner ikke en mer perfekt grønnfarge for å glede meg, og det kjærlighetsforholdet jeg har til skinn er en solskinnshistorie for de varmeste, deiligste dagene i juli. Hadde jeg vært en koffert, hadde denne vært meg. Rimowa er kjent som luksuskofferter, eller kofferter for de som reiser ekstremt mye og trenger «det beste». Og uansett hvor teit det er å skrive det, jeg føler meg faktisk mye bedre når jeg triller rundt på denne på flyplassen enn med alle andre håndbagasjer jeg har bært med meg. Så bra, at jeg føler meg som en skikkelig reisemillion på vei til et luksuriøst sted (noe litt annet enn Romania).

Det skal også legges til at jeg aldri har fått så mange komplimenter for en koffert – for det kan man tydeligvis få.

Pakking
Jeg synes som regel alltid at cabinstørrelser ser alt for små ut til å kunne leve i på reise, men jeg har heldigvis begynt å lære meg hvor lite jeg faktisk trenger, og bruker, på reiser – spesielt jobb.
Kofferten har skillevegger på begge sider og de er tykkere enn andre jeg har vært borti – noe som gir utrolig god støtte. Du fester de enkelt med en regulerbar stropp med borrelåsfeste. Utrolig praktisk både når du har med deg lite og mye. Det holder tingene på plass når du har lite, og når du må åpne den på flyplassen – også lett å skjule ting du ikke vil at hele flyplassen skal se – undertøy. Samtidig er veggene hendige når du har med mye – du kan stramme ganske godt til, så du lettere får presset kofferten igjen.
fullsizeoutput_5ab
Bruk
Selve kofferten er litt tyngre enn jeg hadde trodd, men ikke så mye at det har noe å si for det jeg skal ha med meg – det får fint plass. Kofferten er lett å trille, og håndtaket er passe tykt. Den triller enkelt både inne og ute, til og med på småsteinete vei – stort pluss.
Noe jeg derimot ikke får ut av tankene er tanken om at skinndetaljene skal bli skrapet opp når man oppbevarer den i bil, i skapene på flyet, i bagasjerommet på flyet – om du må sende den, og uforutsette ting som at kanskje en idiot på flytoget eller bussen smeller borti den med et eller annet. Ikke at dette hemmer meg i å skulle bruke den igjen, men tanken på at noe så fint og som gir den ekstra luksusfølelsen på tur kan bli ødelagt, irriterer den materalistiske delen av meg.

Konklusjon
At kofferten veier litt mer enn jeg er vant til er et lite minus, men jeg forstår at de som reiser mye investerer i en koffert av kvalitetene Rimowa leverer – sammen med fordelene og finessene du får på kjøpet, livstidsgaranti blant annet.

Forelskelsen min har ikke blitt mindre etter at jeg testet den, så den ble meg på storbytur til London også. Jeg valgte å låne med den med mørkegrønne skinndetaljer denne gangen – som nok er den jeg ville valgt om jeg skulle kjøpe den selv. Kofferten rommer mer shopping enn du skulle tro – jeg pakker riktig nok lett, kun en ekstra bukse og to tynne gensere. Etter min mening er perfekt koffert å ha på en helgetur til en storby, så lenge du ikke skal shoppe over 10 kilo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s