Ta frokosten hos Scandic

// Frokosten var gratis for testing, ikke betalt innlegg og ærlig mening
fullsizeoutput_5e7
Ta frokosten på hotell, jeg testet frokosten hos Scandic St. Olavs Plass.

Nordmenns frokostritualer er kanskje ikke det mest spennende jeg vet om, selv om interessen for mat har økt med sunnhetstrenden og det å gjøre ting selv. Helgefrokosten er gått fra kjøpevarer til mer hjemmelaget, ferskpresset juice, en smoothie bowl og pannekaker. Men å gå på restaurant eller hotell for frokost ser man ikke mange gjøre.

I utlandet er hoteller et yndet besøkssted. Du drar dit for frokost, en kaffe, et glass i baren eller en jobbøkt – og ja, jeg snakker om de lokale. Denne trenden finnes ikke i Norge, det virker ikke som om folk forstår at dette går an.

Så her får du en opplysning, hotellfrokoster er åpen for alle – du må riktig nok betale litt, men utvalget er jo noe helt annet enn den trauste brødskiva du smører deg selv. No offense.

Etter mange reiser har jeg opplevd en del hotellfrokoster og blitt relativt kresen på hva jeg velger meg ut. Denne gangen prøvde jeg mer enn jeg egentlig orket å spise. For å få kort reisevei valgte vi Scandic St. Olavs Plass – i mitt hode Scandic Edderkoppen.

I ukedagene må du opp relativt tidlig. Frokosten varer fra klokken 7-9, og klokken 7-11 i helgene.fullsizeoutput_5ea
Utvalget var mye, variert og fargerikt. Ferskt brød og rundstykker, litt søtt bakverk, yoghurt og frokostblandinger, frukt og masse friske grønnsaker (stort pluss), diverse oster og stort utvalg av kjøttpålegg – i tillegg til fisk. Varmrettene strakk seg fra bl.a. omelett, til eggerøre, speilegg, kokt egg, bacon og pølser. Og pannekaker – veldig gode.

Av drikke var det også mye å velge i. Fra de vanlige, store tankene med appelsin- og eplejuice, til ferskpresset juice, smoothier, juiceshots og en kaffemaskin som lagde bedre kaffe enn vi hadde sett for oss.

Det er mye godt, et relativt imponerende utvalg, nydelig kjøkkenområde og interiøret er utrolig fint. Men som med mange andre bufféer blir temperaturen en utfordring. Det blir ofte litt kaldt og jeg liker varmmaten min varm. Brødutvalget er bra, det samme er frukt og grønnsakene – skulle gjerne hatt ferske bær, men ikke helt i sesong. Bjørnebærene som var der var ikke særlig gode. Kaffen vil jeg anbefale å drikke i mengder, spesielt siden du må tidlig opp. Og for all del – dropp juicen fra de store beholderne og finn de små flaskene på is som er ferske. Hell nedpå med smoothier – selv om de egentlig er for varme til å nytes. Og juiceshotene, de er gode med mange utropstegn – men også romtempererte. Pannekaker, eggerøre, pølse, alt burde vært varmere.

Konklusjon blir vel imponerende utvalg, men kjipe temperaturer på det som bør være varmt og kaldt. Hva med litt mer kontroll på varmmaten og isbiter rundt smoothies og shots, som det er på karaflene med juice? Eventuelt at det står i en kjølig dunk eller kjøleskap. En enkel prisopplysning på hjemmesidene hadde også hjulpet ..for hva denne frokosten koster aner jeg ikke.fullsizeoutput_5e9
Og vil du ha med deg denne frokosten hjem – har Scandic nettsiden Frokosten hvor du finner oppskriftene på en haug av gode frokoster.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s