Vinens ABC – for nybegynnere

lindemans_middag_0005
Her er en liten pekepinn for deg som sier «Jeg kan ikke vin». Vær så god fra meg og pressemeldingene mine.

Vinens temperatur
Et pågående diskusjonstema da det ikke er en konkret fasit. Men mange drikker vinen for varm eller for kald. Men 30 minutter er en tommelfingerregel – hvitvinen ut av kjøleskapet 30 minutter før og rødvinen inn 30 minutter før servering.

Et ordentlig vinglass
Er tulipanformet. Et ovalt tulipanformet glass vil gjøre at aroma og smak holder seg i glasset.

Like smaker
Et av hovedpoengene ved mat- og vinmatching. Om maten smaker mye, kan vinen smake mye. Og jo, du kan drikke rødvin til fisk og – selv om hvit ofte er det tryggeste for å unngå å bomme.

Ost & vin
De fleste bøtter ned rødvin og ost som kos, men du har tatt feil. Hvitvin er nemlig stort sett bedre match til ost. Tviholder du på rødvinen, hold deg til parmesan og manchego.

Korket vin
Korkbiter i vinen betyr ikke (nødvendigvis) at den er korket og ikke drikkbar. Du lukter det når vinen er dårlig! Kjenner du anelser av klor og fuktskadet kjeller – da kan du banne på kork, ellers – drikk hele flaska.

Foto: Lindeman’s

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s