Mine favorittspisesteder i København

img_7487
Jeg elsker København og jeg elsker å spise der. Jeg har en haug av andre favoritter på listen og, men disse er lett tilgjengelige og de jeg anbefaler til førstegangsbesøkende eller de som ikke kjenner København godt nok til å tørre å bevege seg langt fra Kongens Nytorv.

Byoh Matcha Bar
Denne flotte og luftige plassen serverer en haug av godsaker basert på matcha. Dette er grønn kjærlighet servert rett på bordet.
Finnes også i eget innlegg her for mer detaljer.
Helgolandsgade 13
img_7184
Atelier September
Alle bloggers favorittsted. Ja, du får god avokadotoast og juice her, og stemningen er behagelig hvis du er her en dag det ikke er stappfullt. Men jeg har et lite elsk-hat forholdet til stedet. Jeg likte det bedre før, men det er verdt et besøk for avokadotoasten – bare ikke forvent deg skikkelig kosestemning, det er det blitt for kjent til.
Gothersgade 30
img_7424
Nyhavn
Å spise halv eller hel hummer her er et must. Eventuelt full sjømattallerken. Det er alltid en hyggelig opplevelse for sommerfølelsen og smaksløkene, og stemningen, båtene og fargene i Nyhavn gjør at du kan overse mye. Sist gang var vi så uheldige å velge Skipperkroen, men de var de eneste som hadde plass siden vi kom sent til lunsj.

Hummern var som de andre i havna, god. Servicen der derimot er ræva.Surere servitører skal du lete lenge etter og ber du om en ekstra stol fordi dere er fem, ja da kan du banne på at de blir enda surere. Feil vin til bordet fikk vi og, det var visst også veldig surt at vi la merke til – så da ble de enda surere. Men vi var lykkelige over å få lunsj og hummer og koste oss med Nyhavnsstemningen og før jeg gikk var jeg så høflig å sa «Takk for dere er Nyhavns sureste servitører. Håper sjefen deres er stolt. Ha en god dag.». Familien var litt flau, jeg var storfornøyd.
Nyhavn 27, om du tørr
img_7806
Copenhagen Street Food
Himmel og helvete på en gang i rushen. Her får du tak i så mye god mat og atmosfæren er like deilig som maten – om du ser bort i fra folkemengden. For matglade personer er dette det beste stedet å tilbringe lunsjen om man liker å smake mye forskjellig. Jeg var her i flaue fire timer sist for å smake på alt jeg hadde på listen. Hvert eneste stikk i magen i timene etterpå var verdt det, så verdt det at jeg fikk presset ned en pannekake fra pannekakevognene ved brua på veien tilbake. Marrakech er en av mine favoritterboder.
Hal 7 & 8 Papirøen
img_8259
Den Plettede Gris
Spis is! Når du er på vei tilbake fra Streetfood Market, hvis du bruker beina eller sykkel, stopp innom kaffesjappa til Henrik Vibskov. Kaffen er ikke 100, men lokalet er 1000 og de har god pinneis! Benken utenfor er også perfekt for en pause, for her kan du se alle de matglade komme og gå.
Trangravsvej 5
img_7423
Bistro Pastis
Selv om veien ligger like utenfor glemmer du det med en gang du går inn her. Hvite lekre fliser, hvite duker, røde skinnbenker og baren er selvfølgelig lyst opp med et delikat lys. Om kvelden lyser det rødt fra skiltet og fortausbordene gjør det hele litt som et stykke Paris i København. Blåskjellene her er så gode, dampet i fennikel, rosmarin, hvitløk og persille. Og porsjonen er akkurat passe stor. Vinen er det heller ingenting å si på. Neste gang blir det østers og. Bestill bord.
Gothersgade 52
img_7165
Restaurant Pluto
Sist jeg var i København ramlet jeg inn her med hele familien på slep. Jeg hadde hørt om den, men tenkte den var for fancy til vi-har-nettopp-landet-middag. Vel, så feil tok jeg. Ikke minst var det en av få restauranter som hadde plass uten bordreservasjon – hvis vi bare kunne vente en time, men den var mye mer avslappa enn jeg trodde. Servitørene var kule, lokalet var rått og flott – dvs. Støyete i mors ører, og prisene var hyggeligere enn jeg trodde. Pluto er nemlig i Michelin Guiden under Bib Gourmand (god mat til god pris). Her er det sharing-meny som gjelder og det bør du, for å få smake på så mye som mulig. Test rettene med hummer, kamskjell og kalvehale, og ta deg en drink fra eller i baren. Også uteservering. Bestill bord.
Borgergade 16
img_7881
The Coffee Collective
Her går du for både kaffe og is. Espressoisen deres er fløyelsmyk og så full av smak. Kaffen er god den og, men ikke gå hit uten å smake på isen.
Torvehallerne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s