London på tre dager

img_1858
London har vært en av mine store favoritter siden jeg ble komfirmert, da fikk jeg min første tur dit og falt pladask. Etter dette har jeg som regel hatt en-tre turer i året dit, 2016 var det første året jeg ikke fikk tid til en tur innom – eller, valgte å bytte desemberturen med å heller reise dit nå i januar på salg.

Selv med salgsrushet i London sies det at dette er en av månedene med færre turister i byen. Sikkert fordi alle har shoppet seg blakke der i desember.

Jeg har kun vært på jentetur til London én gang, ellers har jeg faktisk kun vært der med familie. Som regel kun meg og mamma, eller så har jeg dratt dit alene. I løpet av 11 år har jeg blitt ganske godt kjent med byen – selv om jeg fortsatt mangler å oppleve enkelte bydeler. Jeg liker å gjøre meg ferdig med én bydel før jeg flytter meg videre til neste.

Riktig nok bor jeg som regel på samme sted, fordi de har god frokost på en café like ved – akkurat det synes jeg er deilig å slippe googling og stress med. Denne turen ble brukt til å gå turer og oppleve Notting Hill på nytt – ca. tre år siden sist jeg var der. Desember 2015 møtte jeg også en fantastisk vintageselger som holder til i en antikkbutikk i Portobello – som sa det var på tide å se bydelen igjen og at jeg selvfølgelig måtte komme innom og hilse på i familiebedriften. Denne samtalen ble utgangspunktet for hele turen.
img_1929
Søndag
Vi ankom hotellet i London rundt fire-halv fem, ca. to timer til rådighet før de «kjedelige» butikkene stenger – dette vil si butikker jeg alltid er innom når jeg er i London – Urban Outfitters og River Island hvor jeg leter etter jeans og Nike for treningstøy. Sammen med dette legger jeg alltid inn en kaffepause med lemon poppyseed muffin.

Jeg booker alltid bord på restauranter før avreise når jeg skal til London – når det gjelder middag, eller restauranter jeg vet er populære til lunsj. Uten mangel på fantasi til den første kvelden og cravings etter hvitløksbrød falt valget på «Jamies Italian» i Denman Street.
img_1467
Jamies Italian, avdeling Piccadilly Circus
Av en eller annen grunn er dette blitt mitt landingsstamsted. Fordi det alltid er kort fra de butikkene vi får unna første dagen. Jeg har alltid elsket matprogrammene hans, fordi ting er enkelt, så tidligere var det stas å spise her – nå er det bare en vane. Før maten har det blitt tradisjon å ta en drink, selv om de ikke er av det beste slaget. Men de funker for en sliten kropp. Jeg spiser som regel alltid Prawn Linguine, bestiller en liter av husets rød og dytter i meg hvitløksbrødet før pastaen kommer. Tror riktig nok dette ble siste gangen jeg spiser der, siden de nå skal åpne her i Oslo – da er halve vitsen borte. Men hvitløksbrødet er verdt turen altså – og jeg liker innredningen på toalettene.
17-19 Denman Street, Soho

Etter dette hoppet vi innom en pub i Soho for en siste drink. Name unknown.
img_1502
Mandag
Notting Hill er et av mine favorittområder i hele London. Her får jeg virkelig senket skuldrene og slappet av, jeg prøver riktig nok så godt jeg kan å unngå lørdager her – det er mitt største mareritt selv om jeg elsker markeder. I Notting Hill liker jeg best å gå rundt, og selvfølgelig å sitte ned på en av de mange serveringsstedene. Her er det mye lekker innredninger, mye økologisk og også et fantastisk ginsted.

Navn du bør notere ned er Farm Girl Café, en herlig café med mye spennende på menyen. Westbourne Grove er mine øyne den beste gaten hvor du blant annet finner James Perse og mathimmelen Daylesford. Her finner du også min favorittbutikk Diptyque, her får nesa virkelig nyte og lokalet er lekkert og. Native & Co er også noe du må innom om du liker interiør. Og til slutt The Distillery med egenprodusert gin.

Vil du lese mer detaljert, sjekk ut dette innlegget: En dag i Notting Hill.
fullsizeoutput_5b0
Tirsdag
Dagen starter med frokost på vårt faste frokoststed «Le Pain Quotidian», du finner denne flere steder i London.

Le Pain Quotidian
Navnet betyr inget mindre enn «Det daglige brød», og kjedens første lokale ble åpnet i Brussel i 1990. Dette er en fantastisk plass å starte dagen på og økologisk er den og. Burde kanskje spise brød når man er der, men jeg spiser alltid yoghurt og granola, og kjøper alltid med en pose granola hjem. Den er så god. Ferskpresset juice drikker jeg alltid, sammen med en kanne kamillete. På hjemmesiden http://www.lepainquotidien.com deres er det også en haug av deilige oppskrifter.
81-85 Notting Hill Gate

Etter frokost knyter vi joggeskoene litt ekstra før vi setter nesen mot Kensington Gardens og Hyde Park. Her har jeg tilbringt mange timer, og jeg har også spist middag i Serpentine Sackler Gallery på en pressetur jeg var på med Ruinart. En opplevelse for livet. Turen går tvers gjennom parkene fra hjørnet i Bayswater Road ved Notting Hill Gate til Hyde Park Corner.
img_1757
img_1811
Kensington Gardens & Hyde Park
Disse to parkene blir ofte sett på som en, men det store grønne området på kartet er faktisk to parker – delt av ringveien West Carriage Drive. Det tar et par minutter, så føler du at du er langt unna bilvei og storbyliv. Denne (disse to) parken er utrolig fredelig, selv om den er stappfull av mennesker. Her treffer du på unge som gamle, hundeluftere, barnefamilier, fugleentusiaster – det finnes nemlig et eget papegøyetre her med Halsbåndparakitter, og diverse andre personligheter.

Vi går i retning Serpentine Gallery før vi svinger inn mot innsjøen Serpentine. Her finner vi også fontenen til minne om Prinsesse Diana, får håpe den er finere om sommeren enn om vinteren. Ved Serpentine ligger også Lido Café Bar, nok et fint bygg i denne byen. Der er det nok fullt om sommeren, og det kan jeg forstå med de omgivelsene – regne Svanesjøen. For å somle oss ut av parken følger vi Serpentine til vi ser Hyde Park Corner.

Westminster er neste område vi skal dekke for dagen.
img_1844
Green Park & Buckingham Palace
Fra Hyde Park Corner gikk turen videre gjennom Green Park, og ender opp ved Buckingham Palace. Du må gjerne gå gjennom det grønne i parken, men etter å ha vandret gjennom de to overstående liker jeg ofte å høre bylyd igjen, så jeg går fra Wellington Arch og rett mot slottet. Green Park har ingen bygninger, statuer, fontener eller tjern, så her er det grønt som gjelder. Green Park er også en av de kongelige parkene og ble åpnet for almenheten i 1826.

Når du kommer til enden av parken møter Buckingham Palace deg, jeg trodde jeg skulle bli slått i bakken av størrelsen, for jeg husket det som kolossalt, men jeg ble skuffet. Samme opplevelse hadde jeg da jeg besøkte Colosseum i Roma. 600 rom imponerer tydeligvis ikke meg. Her er det selvfølgelig horder med turister, så ta noen raske bilder og beveg deg videre. Er du heldig får du med deg litt marsj med de festlige hattene, et vaktbytte eller en vakker hest med vogn mens du svinger deg ut av plassen.
img_1869
Big Ben & Palace of Westminister
Videre trasker vi gjennom St. James Park før vi ender opp ved Big Ben. Og den klokka sammen med lekre Palace of Westminister, det imponerer meg. 1100 rom er tydeligvis mer min smak og dette bygget med Westminister Bridge som forgrunn på et bilde, det imponerer meg. Big Ben overlevde andre verdenskrig med glans, så det er litt imponerende det og.

Vi krysser broen Westminister Bridge for å ta umenneskelige mye bilder, engelskmenn er kanskje høflige – men det å vente i to sekunder til man får trykket «Knips» på kameraknappen, det har de ikke lært.

Westminster Bridge skal få litt skryt og, når vi først er inne på litt bakgrunnshistorie. Det er den eldste broen som er i bruk i det sentrale London, den stod ferdig i 1862, og den fine grønnfargen er ment å matche setene i House of Commons. Fra Westminister Bridge er turen kort til både London Eye og Sea Life London Aquarium om du vil få med deg det. Og hvis du har mye energi igjen, og tid, kan du ta turen mot London Bridge og Borough Market for litt mat.

Denne gangen avsluttet vi turen med en svipptur innom Victorias Secret i New Bond Street på jakt etter mer treningstøy og et par gaver. Det var mer enn nok gåing for en dag, så vi tok tuben. Etter det siste butikkstoppet bar det rett på restaurant for å få tak i litt mat før vi skulle mot flyplassen.
img_1909
Carnaby Burger Co
Jeg blir som regel skuffet når jeg spiser burgere på restauranter. For mye kjøtt, for lite dressing, brød uten særlig smak, for lite krydder osv. Så da vi endte opp med burger før avreise var jeg litt skuffet, men vi sultet nesten og det kunne jo ikke bli like ille som flyplassmat. Vel, jeg ble frelst for denne burgeren. Vi testet en Classic og en Chicken Italian, fordi jeg var overbevist om at vanlig burger ville bli kjedelig. Men det var den beste burgeren jeg har spist ute på evigheter, og brødet var så godt at jeg spiste toppen før jeg var ferdig med burgeren. Servitøren vår var også helt fantastisk! Han dekket faktisk på et nytt bord så jeg kunne få fotografere og. Uformelt og perfekt før-avreise-sted.
4 Newburgh St. i Soho

Generelt
Er du heldig finner du billige billetter til London. Jeg reiser gjerne på dager jeg vet det er færre turister. Denne gangen falt valget på søndag til tirsdag. Fordelen er flybilletter til 700 kroner tur-retur, ulempen er at ting stenger tidligere på søndag og enkelte av stedene du håper å rekke innom for å spise middag på bare har middagsservering fredag og lørdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s