Knekkebrød av frø

img_2379
Jeg elsker knekkebrød og spiser det stort sett til kveldsmat hver dag i ukedagene. Selv om jeg sverger til Wasa og Rugsprø, synes jeg ofte at de fra helsekosten alltid ser så fristende ut. Men, jeg betaler ikke 40 kroner for knekkebrød som jeg hiver i meg på tre minutter. Ingrediensene for å lage det selv derimot – de er helsekosten fulle av, og alt smaker jo bedre når det er hjemmelaget.

Denne versjonen er kun laget av frø og kjerner, så den passer de fleste.

Du trenger:
3 dl solsikkefrø
1-2 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
5 dl vann
Salt etter smak, 1 ts i blandingen og litt på toppen
Chia- og sesamfrø til topping

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160 grader, varmluft.
Miks frøene sammen i en bolle. Hell i vann og tilsett fiberhusk.
La blandingen svelle i 10 minutter før du fordeler den på to stekebrett med bakepapir.
Fordel blandingen jevnt på brettene. Jo jevnere, jo enklere blir stekeprosessen – da blir knekkebrødene ferdig samtidig.
Jeg strødde på litt ekstra sesam- og chiafrø på toppen, samt litt maldonsalt på det ene brettet.
Stek begge brettene samtidig i 10 minutter før du tar brettene ut av ovnen. Bruk en pizzaskjærer til å skjære opp ønsket størrelse. Sett så brettene i ovnene igjen.
Hvert 10-15 minutt bytter du plass på brettene, slik at de blir jevn stekt. Etter 40 minutter sjekker du knekkebrødene.
Når de er blitt gylne er de ferdig. Kantstykkene kan bli raskere ferdig enn de midterste, ta i så fall kantstykkene av platen og sett midtstykkene inn igjen til de er ferdig.

Steketiden tar ca. en time.

2 thoughts on “Knekkebrød av frø

  1. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s