Kjøkkenfavoritter

tea_garden_ls_25
Det er kommet mye lekkert til kjøkkenet denne sesongen. Her er noen av mine favoritter.Wedgwood Home Shoot - London, November 2015
Wedgewood
Jeg er sjeldent fan av blomstrete motiver når det kommer til interiør. Men dette teserviset fra Wedgewood lyste opp dagen da jeg så det på visning. Det er det ultimate hagefest-serviset for en sommerkveld med venninner og perfekt til afternoon tea hjemme. Et bord fylt med blomster – nelliker, hortensia eller syriner. Lyslenker og lykter hengende i trærne. Jeg fikk sommerfølelse med en gang.0105_fm23_44_amb_a4_3500pxl
Alessi
Jeg elsker å hate Alessi. De har noen fantastiske klassikere, men nyere kolleksjoner hos de blir ofte for mye for meg. I høst kunne jeg ikke tro mine egne øyne da de faktisk kom med hvite serveringsfat – det kunne jo faktisk brukes til noe uten at det var satt på formfulle nisser og blomster eller prangende farger.

Denne gangen falt jeg pladask for denne østerskniven – siden resten av kolleksjonen var relativt minimalistisk i stål med simple former. Den er laget i rustfritt stål og jeg elsker fiskeskjellene. Jeg vet aldri om jeg kommer til å åpne mine egne østers hjemme, men jeg vil bare ha den. 822013_822014_541041_eva-solo-drinks-bred-3-1024x993
Eva Solo
Shaker og isbitkjøler med skje til hobbybartenderen. Enkle i funksjonen og enkle å gjøre rene – her kan nemlig alle delene i oppvaskmaskinen. Det er deilig etter en sen fest det. Laget i rustfritt stål og silikon.

Shakeren har en vrifunksjon på lokket som gjør at du ikke trenger sil for å helle ut væsken. Når du vrir lokket noen grader kommer det nemlig to hull til syne – et for å helle væsken og et for å danne luftinntak.

Isbitkjøleren har doble vegger av rustfrittstål og kunststoff, så isbitene holder seg kalde lenger. Gjennom silikontoppen får du tatt ut isbiter med skjeen. Og jeg er sikkert på at om du tar av lokket får du nok plass til å kjøle en flaske oppi og. I hvert fall en ølflaske.530637_530638_eva-solo-toolbox-3-1024x1024
Eva Solo kommer også med disse fantastiske oppbevaringskrukkene. Enkle, funksjonelle og fine å se på. Disse kan brukes i alle rom, fra kjøkkenet og baderommet til hjemmekontoret. Krukkene er laget i matt keramikk, håndtaket er i eik og er en lekker kontrast. I mine øyne er disse krukkene det perfekte svar på minimalisme og enkelhet.

Håndtaket har ikke bare funksjonen som gjør det enkelt å flytte krukkene rundt, det fungerer også som en romdeler i krukken slik at redskapene kan holdes adskilt.ph141119
Ikea
«Hemgjord», den nye limited edition-kolleksjonen  som er et samarbeid mellom Ikea og sosiale entreprenører i India. Den bidrar til at fattige kvinner på landsbygda kan bruke sine kunnskaper til å tjene egne penger.

Her finner du håndbroderte putetrekk, stolputer og løpere – men min favoritt er de håndflettede elementene. Kurver og fat, samt en bag jeg mener er perfekt til piknik. Laget av bananfiber. Tidligere ble stilken til bananplanten behandlet som avfallsprodukt, nå blir de tørkede stilkene delt opp i fibere og brukt til å veve med. Ganske kult.spices_front-cover_high-res
Le Creuset
De velkjente jerngrytene satser denne sesongen på krydder og å lage retter fra det internasjonale kjøkken hjemme. En av nyhetene er de lave sautergrytene. Med den avrunnede bunnen er de perfekte til sauser eller retter du må røre mye i. Den går også selvfølgelig rett i ovnen.

Le Creuset er kjent for farger – både på produktene og i maten. Så i 2017 slår de et slag for fargeriek kryddere som spriter opp maten. Derfor består resten av nyhetene av en utrolig lekker tagine, en morter og en fantastisk wokpanne. Det blir en glede å lage mat i vår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s