Havrepannekaker

Lag pannekaker når kjøkkenskapene er tomme for mat.

Hver gang jeg ikke gidder en tur i butikken ender jeg opp med pannekaker til frokost, lunsj eller middag. Av en eller annen grunn er jeg aldri tom for disse ingrediensene når alt annet er borte.

Jeg elsker søte pannekaker og kunne spist de tykke, amerikanske pannekakene, eller de tynnere vi lager her i Norge, hver dag om jeg fikk velge forbrenningen min selv. En frokost bestående av pannekaker dynket i sirup er det lite som slår. Heldigvis finnes det alternativer man kan lage som er litt sunnere. Jeg er ikke fan av for avanserte oppskrifter hvor man må ha handlet halve helsekosten og proteinbokshylla for å spise sunnere versjoner av noe. Så disse kan du lage med helt vanlige ingredienser.

Oppskriften er en grei lunsjporsjon + restekaker.

Du trenger:
2 egg
4-5 ss havremel
1-2 ts kardemomme
1-2 ts kanel
1 ts bakepulver
Litt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Har du cottage cheese- eller vaniljekesamrester i kjøleskapet er de fine å dumpe oppi røra. Litt yoghurt funker og. Husk ekstra mel til.

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en bolle. Kjør til en jevn masse med stavmikser.
Stekes på middels varme til det kommer bobler på toppen. Snu pannekakene og stek i et par minutter til.
Server med syltetøy, sirup, bær eller annen topping.

PS. Du lager enkelt ditt eget havremel ved å male havregryn til mel i en blender eller food processor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s