Fredagsintervjuet: Ulrika Sjövall, sjefdesigner Ellos Home

Ellos er blitt en varemerke å regne med de siste årene. Sortimentet spiller mer på god kvalitet enn tidligere og det å jobbe for en mer bærekraftig produksjon står i fokus. Kolleksjonene blir sterkere for hvert år som går, og i mine øyne er mye av grunnen sjefsdesigneren, Ulrika Sjövall. Ellos er blitt mer tidsriktig etter at hun startet der for rundt fem år siden.

Ulrika er varm og åpen, og selv om hun er sjefsdesigner er hun utrolig nedpå. Hun er utdannet innenfor tekstildesign og har tidligere jobbet flere år for Hemtex.

IMG_4139
Interessen for interiør generelt fortsetter å øke og i dag bryr vi oss minst like mye om hvordan det ser ut ute som inne.
– Når vår- og sommerkolleksjonene endelig kommer virker det som om vi alle får lyst til å flytte ut med en gang. Det har kanskje noe med at vi lever tre måneder innendørs med lite dagslys, sier Ulrika.

Vi småprater litt om hvor deilig det er at solen endelig har begynt å varme, for disse to dagene i Stockholm har stort sett bestått av sol. I samme slengen kommer vi inn på hvor små interiørforskjellene i Norge, Sverige og Danmark er blitt.

– Det virker som om folk flest begynner å forstå viktigheten av god design, kvaliteter og materialene man velger. Og ikke bare på grunn av miljø. Jeg tror forskjellene er blitt litt visket ut med sosiale medier. På Instagram følger gjerne de som interesserer seg for interiør de samme kontoene, uavhengig av landegrenser.

Ulrika mener dette er både positivt og negativt, positivt i den forstand at folk forstår mer og heller kjøper kvalitet over kvantitet – selv om hun selvfølgelig håper at vi skal kjøpe mye og.
– Det negative at man mister litt av personligheten sin når vi alle blir inspirert av de samme tingene.
IMG_5180
IMG_4138
Det globale kvalitetsliv
Hos Ellos har kvalitet virkelig kommet i fokus, samtidig som det fortsatt skal være prisverdig. Til sommeren er 100 prosent lin det store, og det er mye god fransk lin å finne i kolleksjonen – jeg forelsket meg i putetrekkene «Candice» med knyting og endte nesten opp med å kjøpe med i flere forskjellige farger, og jeg vurderer det fortsatt.

– Det er mye softe toner mikset med mønster. Det skal være et behagelig uttrykk når vi nærmer oss sommeren. Vi er klare for å innrede ute, samle venner og familie i hagen og komme oss til uteserveringer, forteller Ulrika.

– Det er nesten litt komisk. Med en gang solen kommer frem etter vinteren så løper vi ut i sola og lider oss nærmest gjennom en iskald øl mens det fortsatt er iskaldt i lufta. Alt for å få de første solstrålene i øynene.

I motsetningen til den iskalde, første utepilsen skal kolleksjonen til Ellos få deg til å føle at du har det bra. Du skal kunne mikse og matche som du vil, avslappet stilmiks med bærekraftige naturmaterialer står i fokus. Gammelt med nytt. Du skal finne din favoritt og kunne sette den inn nesten hvor som helst, for det er din personlige smak som skal stå i fokus.

– Min favoritt til sommeren er den vakre, turkise påfuglen. Den er litt spesiell, og setter tonen for rommet. Det er slike ting du trenger i hjemmet for å gjøre stilen personlig, mener Ulrika.

Påfuglen stod lengst inne i showrommet i India, men Ulrika visste med en gang at den måtte med i kolleksjonen.
– Det vi ofte synes er det fineste er det inderne synes er det styggeste. Det sier jo litt om kulturforskjellene.

ells_0148480-kopi
Ulrika forteller at årets kolleksjon skal speile den tiden vi lever i. En avslappet stilmiks hvor du blander et mer sofistikert uttrykk med bærekraftige naturmaterialer. Basisen i Ellos Home denne våren er det urbane, «Global Life». Den representerer livsstilen som finnes rundt livet i byen. Vi lever i storbyen og det skal være en personlig, avslappet stil mikset med det sofistikerte for å gi et mer luksuriøst uttrykk – gjerne i form av messing og glass.

Materialene består av tre, messing, marmor, skinn og lin. Møblene gjerne runde i formen, med pinneben og spraymalte overflater. Utskjæringer er det gjerne og. Fargetonene i hovedkolleksjonen domineres av blått, grønt og nøytrale toner med innslag av havregult og gull. Fløyel finner du også, og er en annen av Ulrika favoritter.

– Fløyelsputene er farget med plantefarger og kan derfor variere i fargen på grunn av teknikken som brukes ved farging. Det er noe av det som er så spennende når man arbeider med skikkelig håndverk.
IMG_5319
Fra nett til fysisk
I dag finner du også en fysisk Ellos-butikk i Stockholm, på Mall of Scandinavia. Det neste på planen er å få åpnet noen til.
– Gjerne i København, og Oslo og.

Tanken bak de fysiske butikkene er at de skal fungere som et slags showroom, samtidig som du kan kjøpe med deg ting rett hjem. Hele teamet hos Ellos har blitt litt overrasket over at folk faktisk kommer for å kjøpe store gulvtepper og tar dem over skulderen på vei hjem.

– Hver butikk vil få et eget tema, tenker vi. På Mall of Sacndinavia er det tekstiler i fokus, så vil vi gjerne ha en med møbler og en med kjøkken for eksempel. Dette var jo egentlig bare en pop up-shop, men så valgte vi å beholde den.

Vel, jeg vet ikke med dere. Men jeg vil ha både kjøkkenproduktene og linstoffene i butikk i Oslo.

Foto: Camilla Jorddal & Ellos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s