En kveld på Trysil

Slik ser det ut når Christer Berens inviterte til Valentines-middag på Trysil. Kjøkkenbenken full av råvarer, vin i lange baner og fyr på peisen. Ikke nok med det, det ble en lang pre-dinner dupp med bobler i stampen.

Pre-dinner aktivitetene, eller forberedelsene, startet med vin i glasset og fotoshoot med Christer som hovedpersonen. Selv om jeg og Kristin fort fikk det til å handle om maten – Christer synes sikkert det var like greit.

Neste steg for kvelden var å hoppe i boblebadet med bobler i glasset. Det ble noen turer i snøen og, for å friske opp litt. Jeg synes det var behagelig, om de andre var enig er jeg ikke sikker på. Å sitte i varmt vann langt unna byen og titte opp på stjernene var ganske magisk, spesielt når jeg kunne tenke på alle de andre stakkars single som satt alene hjemme i Oslo og gråt av ensomhet. Singel på Valentines Day er best på reise, det er jeg overbevist om. Resten av året også egentlig.

Da vi plutselig forstod at vi hadde sittet der i noen timer, som egentlig ikke var planen, var det bare å hive seg rundt. På med alt det du egentlig ikke bryr deg om på hyttetur. Dekke bord, skjenke glass og få kjøttgryta og foccaciaen på bordet. Og selvfølgelig si i fra til de som droppet boblebadet at alt var klart, og selvfølgelig skylde på kjøttgryta. Å innrømme at man glemmer tiden på grunn av bobler på kropp og i glass sitter visst litt langt inne.

Kjøttgryta ble ikke helt som den skulle, noen ingredienser manglet, noen kom til. Men god, det ble den. Og er det én man skal stjele bakeoppskrifter på brødbakst fra så er det Kristin. Vi var så bortskjemte med godt brød og flatbrød til både morgen og kvelds på Trysilturen vår. Får nesten vann i munn av å skrive om det.

Vil du teste en av Christers kjøttretter anbefaler jeg Boeuf Bourguignon eller Braisert høyrygg av okse med Amarone-saus.

Jeg visste ikke at hytteturer kunne være så hyggelig som det Trysil viste meg. Det var nesten så jeg vurderte om jeg skulle dra på hyttetur når påsken kommer. Men de som elsker Oslo like mye som meg vet at dette er den beste tiden i storbyen. Da er det fri bane på de fleste steder og du får alltid plass. Det var ikke bare hytteturer som sjokkerte meg, jeg har aldri vært fan av Valentines Day heller og synes det er en helt unødvendig dag i Norge. Men når den gjøres på denne måten kan jeg gjerne feire den hvert år. Uten kjøpepress, kvalmende hjertesjokolader og de mest grusomme Facebook-statuser med hundre adjektiver om «shæsten min». Med en gjeng matglade kollegaer rundt bordet til langt utpå kvelden ble ikke kvelden så unødvendig.img_2599img_2601img_2609img_2650img_2615

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s