
Raske alternativer som gjør seg selv er min type kake. Denne krydderkaken tar deg toppen 10 minutter i arbeidstid – for røren er klar på 1-2-3.
En god krydderkake skal smake skikkelig av krydder. Jeg tar alltid litt ekstra i, siden jeg ofte synes oppskriftene til folk er alt for snille med smaksløkene. Du har jo uansett søt glasur å toppe med om det skulle bli litt kraftig.
Å bake krydderkake er en av mine favoritter, fordi det lukter så utrolig godt mens den står i ovnen og minuttene etter du har tatt den ut. Oppskriften på kaken fant jeg på Godt.no, glasuren er slump – som vanlig.
Du trenger
200 g smør
500 g sukker
1 l kefir
4 ts natron
4 ts kanel
3 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
650 g mel
Glasur
200 g kremost, jeg bruker Philadelphia
3-500 g melis, tilsett etter smak
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smør og avkjøl. Sett kjelen i kaldt vann i vasken om du har like dårlig tålmodighet som meg.
Ha sukker og kefir i en bolle. Miks lett sammen. Ha så i natron og bland godt.
Tilsett krydder og vaniljesukker sammen med det avkjølte smøret. Ha til slutt i melet og miks røren sammen til den er klumpfri.
Smør en kakeform på ca. 30×40 cm, langpanne. Ha i deigen og før en slikkepott lett over så du får en jevn overflate.
Stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter – jeg hadde en litt mindre form og endte opp med å løpe frem og tilbake hvert tredje minutt for å se om den er ferdig. Etter 55 minutter funket det. Så sett av litt ekstra tid.
Mens kaken avkjøles slenger du sammen glasuren. Ha kremost i en bolle, tilsett litt og litt melis etter ønsket. Jeg startet med 200 gram og jobbet meg oppover til ca. 350. Liker du glasuren søtere fortsetter du til den blir søt nok.