I leiligheten med Georg Jensen Damask

Da Georg Jensen Damask skulle vise frem sine nyeste produkter denne våren ble jeg og annen presse invitert til en vakker leilighet like ved Vestkanttorget. Med duse, nedtonede farger på veggene, et drømmekjøkken med hvite metrofliser på veggene og vegger med helt fantastisk kunst på. Det ene mer imponerende enn det andre.

Da jeg var yngre syntes jeg alltid at duker var så tantete, sikkert fordi det kun ble lagt på bordet når det var kjedelige voksenselskaper hjemme og vi barna ble tvunget til å sitte lengere enn vi ønsket. Men i dag synes jeg duk er like fint i hverdagen som en bar bordflate.

Danske Georg Jensen Damask lager duker, servietter, sengetøy, håndklær, kjøkkenhåndklær og morgenkåper av ypperste kvalitet. I tillegg til småting til deg og hjemmet.I tillegg til standardmål, syr de også på bestilling. Har du falt pladask for et sengesett som ikke finnes i barnestørrelse, så er du kun en forespørsel unna å få det. For det syr de selvfølgelig til deg.

Tekstilene er stilrene og føles eksklusive ut. Her er det en enorm prosess bak og mye arbeid i hvordan trådene er vevd sammen for å gi struktur og dybde. Historien til georg Jensen Damask bygger på vevetradisjoner fra begynnelsen av 1756, men det har vært vevere i familien bak Georg Jensen Damask siden 1500-tallet. De har opp gjennom årene arbeidet med noen av de mest anerkjente designerne og arkitektene som Arne Jacobsen, Cecilie Manz og Ninna Ditzel. Til og med dronning Margrethe, og norske Andreas Engesvik.

For Georg Jensen Damask er klær til bordet viktig. Både duker og servietter. Et veldekket bord setter stemningen både til fest og hverdags, og i kolleksjonen deres finner du flere forskjellige veveteknikker for å lage de beste dukene som holder seg pene i mange år. Andreas Engesvik fortalte oss at selv 100 år gamle duker fra Georg Jensen Damask fortsatt vil være fine om de stelles riktig med.

Mine personlige favoritter fra kolleksjonen er tekstilene i lin, sammen med duken «Daisy» i gul. Kjøkkenklutene er også et godt kjøp, og miljøvennlig siden de vaskes og kan brukes igjen og igjen.

Styling: Silje Aune Eriksen
All foto: Hanne Erøy / MIO MEDIA

Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (130 of 160)
Andreas Engesvik forteller om veveprossessen. Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (43 of 160)
Den gule «Daisy» duken er en av mine sommerfavoritter. Perfekt, dus gul.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (96 of 160)
Hver gang Hanne trenger bilder på eventer stiller jeg opp som fotografmodell.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (107 of 160)
Min favorittbukett i den fineste grønne vasen.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (51 of 160)Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (144 of 160)
Silje Aune Eriksen hadde stylet leiligheten med de fineste vårblomstene.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (22 of 160)
Sengetøyet er en drøm og alle ville helst bare ligge i senga på soverommet.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (70 of 160)
Morgenkåpene og håndklærne får du i flere farger. Min favoritt er en beige linkimono.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (68 of 160)
Akkurat som på hoteller var det blomster på baderommet. Noe alle burde ha, i mine øyne.Georg Jensen Damask_SS17_Mildh Press (135 of 160)(1)
Det er sjeldent jeg finner bilder av meg selv uten vinglass i hånden fra eventer. Her sammen med herlige Tone Kroken og Anette Willemine Solheim.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s