Stelton: Cylinda blir 50 år!

Den prisbelønte Cylinda-line blir 50 år i år og det markerer Stelton med å lansere en begrenset jubileumsserie emaljert med vakre farger. Lanseringen er inspirert av Arne Jacobsens arbeider i vannfarger og hans teppe- og tekstildesign. Utgangspunktet for det ikoniske serviset til Arnce Jacobsen var en skisse på en serviett under en familiemiddag. I dag er serien blitt selve kjernen i Steltons design-DNA.

«Den viktigste faktoren er proporsjonene. Deretter kommer materialene – at man ikke kombinerer feil materialer. Så følger selvsagt fargene – og alt dette gir til slutt helhetsinntrykket.»
Arne Jacobsen, 1968

Serien består av kanner, en fløtemugge, sukkerskål, salatbolle, champagnekjøler, cocktailshaker og isbøtte.

Varme drikker
Te og kaffe er ikke nytt for noen, men interessen for forskjellig typer, måten de kan drikkes på, krydres på og historien og kulturen rundt har økt. Fra grønn og svart te til matcha og chailatter, dark roast, light roast, økologisk, fra Afrika eller Sør Amerika. Det er kanskje de færreste som faktisk hadde smakt forskjell om de ble spurt – men å gi inntrykk for at du er med i denne drikkekulturen er blitt viktig for mange. Og at det har kommet flere små bedrifter og kafeer som satser på dette er det liten tvil om.

Som et tilskudd til hjemmedrikken kommer Cylinda-line med to nydelige kanner.

Tekannen er elegant, klassisk og vakker. Den har harmoniske linjer, samtidig som den er nostalgisk. Det var en av de første produktene i 1967-kolleksjonen til Cylinda-line. Den er fin til hverdags og råflott til selskap eller som pyntegjenstand på kjøkkenbenken. Et designikon.

Presskannen er i mine øyne en av de mest elegante presskannene på markedet. Den har dobbel vegg for å holde på varmen, som gjør at smak og temperatur er riktig når kaffen er trukket ferdig. Vakker, klassisk design på kaffebordet og passer til alle som elsker kaffe. Rommer åtte kaffekopper.
LS_AJ_Jubilaeum_tea
Til bordet
Elementene jeg før assosierte med frokoster og kaffeselskap hos bestemor og bestefar er tilbake i trendbildet. De siste sesongene har fokuset på kos og det å ta tiden og det sosiale tilbake vært i fokus. Sammen med dette har elementer som leder deg til å bruke tid kommet tilbake. Kaffen skal ikke lages med kapsler, du skal ikke ha den i en to-go-kopp. Den skal brygges, du skal dekke på med elementene du trenger i lekre elementer, sette deg ned, lese en fysisk avis og nyte smaken fra koppen. Så det kommer ikke som noe sjokk at jubileumsserien fokuserer på tilbehør til te, kaffe og frokostbordet.

Fløtemuggen er holdt ren uten overflødige detaljer og håndtaket er droppet – noe jeg synes er praktisk på små mugger. Sukkeskål med lokk for å beskytte innholdet. Sukkerskåler er igjen blitt trendy, selv om det minner mest om kaffebesøk hos bestemor og bestefar. Den er liten, klassisk og har åpning for teskje.

Muggen i serien rommer to liter væske og er funksjonell og praktisk i designet. Muggen er laget med isrist som gjør at isbitene blir igjen i kannen og holder vannet kaldt. Salatbollen er et fint tilskudd, men sammen med de andre forsvinner den litt. Samtidig som jeg ikke helt ser sammenhengen mellom te, kaffe og salatbolle. Men det finnes matchende salatbestikk til.LS_AJ_Jubilaeum_Champagne
Bar og cocktail
Hjemmebar og bartraller har lenge vært i fokus. Fokuset på å ta seg tid å lage en god drink hjemme eller teste nye viner og øl er blitt stort. Den vanlige mannen i gata har fått nye preferanser fra internasjonale kjøkken, samtidig som fokuset på gode råvarer og kortreist mat er blitt viktigere. Sammen med dette ønsker stadig fler skikkelig utstyr for å kunne leke proff på kjøkkenet hjemme. Matkurs og vinsmakinger er også blitt mer vanlig som en aktivitet for vennegjengen.

De tre elementene i Cylinda-line er attraktive og minimalistiske i farger som passer inn hos de fleste.

Isbøtten får du i to forskjellige størrelser og skinner på bartralla – du får også isklype i samme designer. Cocktailshakeren er klassisk med sin sylinderform i rustfritt stål, samtidig det mest minimalistiske elementet i serien. Champagnekjøleren er inspirert av Arne Jacobsens originale AJ vinkjøler og isspann fra barserien designet i 1969. Den er stilren, og holder selvfølgelig champagne og vinen kald. Håndtakene gjør den også praktisk å flytte rundt på.

Mine favoritter i jubileumsserien er tekannen i pudder og presskannen støvete blågrønn. De har en eleganse og et samspill mellom fargene som treffer, samtidig som det gir meg en nostalgisk følelse til de gamle tinnkannene. Og de glir rett inn i hjemmekontortilværelsen med kanner på arbeidsbordet.

Jubileumsserien kommer i fire farger; havblått, støvete blågrønn, pudder og røykblått. Serien er tilgjengelig i utvalgte butikker i London, berlin, København, Paris, New York og selvfølgelig på Steltons hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s