Enkel borddekking til hverdagsfesten

Et dekket bord kan gi en fest utrolig mye. Jeg tar meg sjeldent tid til show-stopper-pynt, om ikke det er spesielle anledninger eller jobb, men inviterer man til middag er det et par ting som gjør bordet litt finere.

Duk
Mitt første bud er duk. Om spisebordet er slitt eller ei, en duk er en lett måte å sette stemning på, samtidig som du får endret farge på bordet. Jeg foretrekker linduker, fordi de er enkle, gir litt tekstur og ikke trenger å være nystrøket for å se fine ut – derav alle rynkene på bordet.

Blomster
Blomster er mitt andre. Om de ligger slengt på bordet eller står i små vaser spiller ingen rolle i mitt hode – kombiner de også gjerne med frukt og grønnsaker eller andre ting fra naturen som passer sesongen. Et frodig bord er et lykkelig bord.

Jeg tar gjerne utgangspunkt i duken jeg skal bruke når jeg velger farger på blomstene. Jeg har som regel alltid noe grønt eller hvitt i bukettene, fordi det er enkelt å kombinere med andre, men ellers liker jeg tydeligvis «en spennende fargemiks vi ikke ser så ofte». Det får jeg nemlig høre hver gang jeg kjøper blomster på Mester Grønn, sikkert fordi jeg ikke bare kjøper hvitt, rødt og rosa. Det er tydeligvis favorittfargene til blomsterkunder, mens jeg heller plukker ut de stakkars fargene det står masse igjen av.

I tillegg har jeg lært meg hvilke blomster som tåler mine røffe blomsterfingre – for de fingrene er ikke særlig grønne av seg. Brudeslør, nelliker, germini og lisianthus tåler det meste og står gjerne over to uker hos meg.

Glass
Bruk det du har og ikke vær så fisefin på det. Det siste folk husker er hva slags glass de drakk av. I mine øyne er glass til for å knuses og brukes. Ingen skal være redd for et glass. I dag går også det meste i oppvaskmaskinen, til og med krystall. Så tenk heller på lett oppvask når du kjøper glass enn om det koster 600 kroner glasset.

Duk: Houz Blomster: Mester Grønn Tallerkener: KählerIMG_4513IMG_4449IMG_4492IMG_4495

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s