Rett panne til rett bruk

Når du lager mat er det faktisk råvarene som avgjør hva slags panne du bør bruke. Le Creusets gryter er godt kjent og de er kanskje mest kjent for kjøkkenutstyret sitt i støpejern, men de er minst like gode på stekepanner. Er du virkelig opptatt av matlaging er det et par steketriks å ta med seg.

Noen gang opplevd at biffen ender opp med å koke i sin egen saft i non-stick-pannen, når målet ditt var en sprø stekeskorpe? De enkle svarene kommer her.

Et godt stykke kjøtt bør stekes i en støpejernspanne som tåler høye temperaturer og holder godt på varmen, mens sart fisk bør stekes i aluminiumspanne med non-stick-overflate

Forskjellige panner på kjøkkenet, i forskjellige materialer og forskjellige størrelser, er noe de fleste som liker å lage mat drømmer om. Den lille som gir perfekte, runde amerikanske pannekaker. Grillpannen som gir de lekre stekestripene selv om vinteren når du ikke kan grille ute. Vel, i hovedsak er det tre materialer som gjelder – form og størrelse velger man etter sitt behov og budsjett.

Støpejern
Støpejernspanner kan bli ekstremt varme og er derfor godt egnet til tilberedning ved middels til høy temperatur. Større kjøttstykker, fet fisk og rustikke grønnsaker er topp fordi den høye varmen som vil gi en sprø stekeskorpe. Samtidig holder støpejern effektivt på varmen. I mine øyne også perfekt til pannekaker – det tar tid med de tynne pannekakene og å måtte ha ovnen på full guffe i lang tid trekker strøm, med støpejern kan du redusere litt på tiden platen må stå på. Samtidig synes jeg pannekakene blir penere når de stekes i jern.

Aluminium
Non-stick-panner er fine til tilberedning av retter ved lav til middels varme. Fjærkre, mager fisk, egg og mel- og melkebaserte retter.

Stål
Er du den som vil ha panner som funker til alt er det stål du bør gå for. De egner seg godt til steking ved alle temperaturer, de varmes hurtig opp og er effektive på temperaturregulering.

I mine øyne er du godt rustet med en relativt rimelig stekepanne, og skal du gå for en rimelig nr. to ville jeg valgt en panne med litt høyere kant enn den første. Ligger matlaging deg nært ville jeg valgt støpejern som nummer to for den eksklusive følelsen og finere resultater. Og skal du investere ville jeg kjørt på med en grillpanne og – aubergine, paprika og kjøtt, alt ser bedre ut med grillstriper.

Kilde: Le Creuset

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s