Scones med sitron på 30 minutter

Gode scones er noe jeg virkelig savner i Norge. Når jeg er i London er det obligatorisk med en scones eller to, men her hjemme har jeg ikke funnet et eneste sted som kan det. Så da Helle la ut sin superenkle oppskrift på scones med ingefær og sitron måtte jeg teste den.

Jeg kjørte uten ingefær siden sitronscones er min go-to. Økte mengden sitron og droppet glasur – jeg har aldri forstått glasur på scones, det er noe du har på muffins. Scones nytes best med syltetøy eller kremost – eller clotted cream som de ofte serverer det med i England.

Du trenger:
500 g hvetemel
30 g sukker
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
350 ml helmelk
Revet sitronskall av en sitron

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 190 grader, varmluft.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene til sconesene og miks sammen med fingrene. Ha så i melken og elt godt. Jeg lot min stå i fem minutter.
Elt deigen på videre på kjøkkenbenken med hendene. Rull deigen til en pølse og del i ni like store biter. Rull sconesene som boller og trykk de litt flate med hånden eller en glatt flate.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Scones blir fort tørre, så om du ikke spiser opp alle første dagen er det lurt å fryse ned og heller tine opp dagen etter. Eventuelt halvstek sconesene og stek ferdig før neste gang du får lyst på.

PS. Om du ikke orker rulle-til-boller-prosessen kan du kjevle ut deigen til et stykke, 4-5 cm tykt og stikke ut sconesene med et utstikkerjern.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s