Fredagsintervjuet: Hanne Løvdal bak Lovedales Studio

Når startet din lidenskap for illustrasjon?
Lidenskapen har vært der hele livet, men tok en lang pause da jeg jobbet som AD i magasinbransjen. Jeg tror på en måte jeg brukte opp kreativiteten på jobb, og hadde ikke noe overskudd til det på fritiden. Da jeg var barn og tenåring ville jeg aller helst bare sitte på rommet mitt og tegne. Jeg og broren min lagde «liksom-magasiner» med tegneserier og kryssord som vi solgte i familieselskaper for 5 kroner.

Jeg elsket Form & Farge på skolen, men visste nok ikke at det gikk an å leve av dette. Jeg var alltid fascinert av kreative mennesker og de litt hektiske redaksjonslivene jeg så i filmer. Da jeg var ferdig på videregående, sto det mellom grafisk design og flygelederutdanning. Men det viste seg at jeg var for ung til å bli flygeleder-trainee, så da var valget enkelt. Det ble 14 spennende år i ulike magasinredaksjoner.

Hva fikk deg til å starte Lovedales Studio?
Jeg startet Lovedales Studio for fire år siden. Jeg hadde to små barn, og følte jeg trengte mer frihet og fleksibilitet i hverdagen. Akkurat da hadde jeg ingen planer om at det skulle bli et illustrasjonsstudio.

Jeg hadde ikke tegnet noe som helst på 14 år, og tenkte bare jeg skulle jobbe frilans som designer. Så kom trangen til å tegne plutselig tilbake, og Runhild, ADen i Kamille, ville gjerne at jeg skulle illustrere til en sak i magasinet. Så jeg gjorde det. Det var veldig skummelt, men jeg fikk gode tilbakemeldinger og flere oppdrag. Så begynte ballen å rulle, og plutselig hadde jeg laget meg selv en liten nettbutikk til plakatene mine. Det viste seg at folk hadde lyst til å ha dem på veggene sine, og den følelsen var helt fantastisk. Det var utrolig inspirerende for meg.LovedalesStudio_PaintingPeonies
Hvor og hvem får du inspirasjonen fra?
Jeg henter nok mye inspirasjon fra vakre filmer og TV-serier, og fra andre kreative mennesker på sosiale medier. Jeg liker å observere folk på kafé, og elsker å reise. Jeg kjenner alltid at jeg blir ekstra kreativ når jeg er på nye, spennende steder.

Hvordan blir en Lovedales-illustrasjon til?
Jeg setter meg ofte ned med internett, suser litt gjennom Pinterest og Instagram, og så brainstormer jeg. Illustrasjon er jo en jobb for meg, og jeg kan ikke alltid bare vente på at inspirasjonen skal dukke opp. De beste illustrasjonene kan komme av seg selv, men de kan like godt være et resultat av planlegging. Jeg jobber kanskje litt rart. Jeg liker å tegne med blyant, og så male på et annet ark, og så kombinerer jeg dem digitalt på macen. Det gir meg større spillerom. Jeg er nok ikke alltid så konsekvent, og er glad i å kunne endre planen og for eksempel fargene underveis.

Hva er din favoritt i ditt eget sortiment?
Akkurat nå er det «Peonies»-plakaten og «Monstera»-kortet. Etter mange illustrasjoner på hvit bakgrunn, kjenner jeg at det er befriende med litt mer mettede, blomster- og bladmotiver. Jeg er veldig glad i farger, gjerne harmoniske og ton-i-ton. Ikke rød, blått, grønt og gult sammen. Lego-farger får jeg litt krupp av.

Hva vil du selv ha på veggen?
Jeg har enkelte av mine egne plakater på veggen, som «Peonies» og «Bee Gone», men jeg liker aller best å omgi meg med andres kunst. Det er det som inspirerer meg mest, for min egen ser jeg jo på hele dagen ellers.

Hva er drømmen på veggen?
Akkurat nå ønsker jeg meg «Lake Tahoe Trip» av fotografen Slim Aarons. Eller et av poolside-bildene hans. Og på «Los Angeles – A Fiction»-utstillingen, på Astrup Fearnley i vinter, så jeg et fantastisk vakkert vintage dynetrekk med malingsøl på. Kunstneren het Rodney McMillian, og verket het «4.24 light years away». Det hadde vært en drøm å ha på veggen! Det er nok i overkant prismessig, så kanskje jeg må fram med malebøtta selv.Lovedales_Peonies_BeeGone
Hvordan føler du deg frem i trendverdenen for å finne de neste veggtrendene?
Jeg følger veldig med på hva som rører seg blant kreative på Instagram og Pinterest, og liker å gå på kunstutstillinger. Men jeg tror jeg mest drives framover av at jeg som regel blir litt mett av det jeg sist lagde, og vil prøve noe nytt. Akkurat nå elsker jeg California-estetikk, hvis det er noe som heter det. Jeg har akkurat sett ferdig «Big Little Lies», og kjenner at kreativiteten bobler inni meg.

En trend du aldri går lei av?
Svart, hvitt og puddertoner sammen. I stua har vi et stort maleri som heter «Sugar Spin» av Espen Eiborg, som jeg klinte til og kjøpte for ca. ti år siden. Det kostet mye, men jeg har aldri angret. Det er feminint og lett, men samtidig mørkt og litt trashy. Jeg elsker det fortsatt.

Hva får nordmenn aldri nok av på veggen?
Den minimalistiske trenden med motiver i sort, hvitt og grått virker som den har vart uendelig lenge. Men kanskje vi begynner å gå litt lei nå? Jeg håper vi kan bli litt mer fargerike.

Hvis du skulle kjøpe en ny ting til hjemmet, uten å tenke pris, hva skulle det vært?
Det var det der dynetrekket på veggen da … Også ønsker jeg meg en vakker ørelappstol i mørk rød eller blå velur. Den skal jeg sitte i foran peisen når det er kaldt og hufsete til vinteren. Da skal jeg lese eventyr med jentene mine på fanget. For meg ville det vært skikkelig hverdagsmagi. Jeg liker barnslige og magiske ting, som det hjemmelagde teltet du vet, hjemme hos Jude Law i «The Holiday».LovedalesStudio_Hageplakater_Fra279
Hva er dine sommerplaner?
Som en fin kickstart skal jeg og mannen min til Lisboa i mai. Det gleder jeg meg skikkelig til. Og i sommer blir det hytteliv i Hallangspollen ved Drøbak og i Gamle Hellesund på Sørlandet. Og så skal vi få med oss Håkan Hellstrøm på Piknik i Parken i juni. Mannen min liker å si at hver gang vi er på Håkan-konsert blir jeg forelska i han, mannen min altså, på nytt. Håkan Hellstrøm-musikk har tydeligvis en god effekt på meg.

Hva er stikkordene for Lovedales ss2017?
Farger, grønne planter, blomster og kanskje noen dyr? Jeg er også stolt av den nye kortkolleksjonen min, og liker å tenke på at kortene får være med på bryllupsfester og bursdagskalas rundt omkring i landet.

Hva er det neste på plakaten for Lovedales Studio?
Jeg har lyst til å utforske plante- og kanskje dyrelivet litt mer. Peonmotivene, Monstera og vekstplakatene har gitt mersmak. Jeg kommer nok også alltid tilbake til kvinnemotivet. Men jeg er nok litt uforutsigbar der. Jeg er ikke en som kan sitte med de samme fargene og motivene år etter år. Plutselig dukker det opp helt andre ideer!

Kan du røpe noe om høsten 2017?
Hmm… Jeg klarer ikke å holde på hemmeligheter når jeg har laget noe nytt, og legger derfor sjelden illustrasjonsplaner så langt fram i tid.

Følg Hanne og @lovedalesstudio på Instagram for å få med deg det siste nye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s