På hjemmekontoret

Å leve med en jobb hvor det meste av arbeidet foregår hjemme – bortsett fra når jeg er på fotoshoots, reiser og eventer selvfølgelig, krever et inspirerende arbeidshjørne. Tidligere var kjøkkenbordet og sofaen mine favorittplasser, men etter at jeg fant &tradition-skrivebordet på salg hos Bolina fikk pipa en annen lyd.

Drømmebordet «Palette Desk» designet av Jaime Hayon hadde jeg siklet på hos Milla Boutique i sikkert et halvt år, men med 18.500 kroner på prislappen trodde jeg aldri det skulle bli mitt. Men så satt jeg der en dag på Instagram og scrollet meg nedover, plutselig dukket det opp en bildecollage på Bolina sin profil med «salg» skrevet under. Et spørsmål i kommentarfeltet og jeg plukket opp telefonen, betalte over telefon og sendte melding til pappa om at jeg trengte hentehjelp.

Dagen etter var skrivebordet med det perfekte, sorte treverket, lekre, slanke jernbein, runde former og sort marmor mitt. Jeg smiler fortsatt hver gang jeg ser det.

Skrivebordet har selskap av min store kjærlighet. «Den skeive» som alle som ikke vet bedre kaller den. I mine øyne et kunstverk av en stol fra av Frama. Linjene snakker til meg på en måte som gjør meg varm. Om noen hadde sett trynet til meg og herlige Caroline hos Milla Boutique da jeg endelig kom for å kjøpe den – «Endelig!» fra Caroline oppsummerer hele følelsesspekteret og opplevelsen.

Og til alle som synes det er flaut å ha med egen stol på bussen, du tar feil. Det viser bare at du er dedikert.

IMG_5211
Skrivebord fra &tradition. Stol fra Frama.IMG_5213
IMG_4816
Etter at jeg så et bilde på Instagram fikk jeg en idé om at jeg måtte ha en rød vegg på hjemmekontoret. Jeg får aldri så mange komplimenter som når jeg går i rødt, så jeg tenkte at den fargen kan bare gi meg positive vibber.

Mange synes rød er en utfordrende farge i interiør, men jeg kan ikke tenke meg noe lekrere enn en råfin, rød skinnsofa eller skinnstol. Så å smelle opp rødt på veggen er helt innafor. I utgangspunktet var tanken en av trendfargene til Jotun, men de ble litt for brune for min rødsmak. Det endte opp med en relativt mørk rødtone, fra Jotun. Med stearinlys til blir den nesten litt romantisk og kjærlig – topp for meg som ikke har et romantisk bein i kroppen, hater røde roser og synes klisjefylte kjærlighetsfilmer er realtivt anstrengende og vondt å se på.

Sammen med det sorte treverket, den marsala-røde Birdy-lampen og gull- og kobberdetaljer blit den heldigvis akkurat passe frekk. Med formene og linjene på skrivebord og stol blir den nesten sexy. Det eneste som mangler er noen store, grønne planter. Da hadde det vært mitt drømmehjørne.IMG_4859
Hyller fra Frama. IMG_4882
Boks fra House Doctor. Krystallglass fra Louise Roe.IMG_4099
Lampe fra Northern Lighting. Notatbok fra Normann Copenhagen.IMG_4868
Verdens beste duftlys fra Diptyque. Håndkrem fra L:A Bruket.IMG_4116
Solbriller fra Quay. Parfyme fra Rituals.
IMG_5214IMG_5215
Stråkurv fra H&M Home.IMG_4087
Liten skål, egentlig askebeger, fra Parc Güell i Barcelona. Den inspirerer meg alltid om jeg tom i hodet eller det er en grå dag.

Å ha ting fra reise på hjemmekontoret, eller kontoret, synes jeg er en god ting. Det minner deg på gode stunder og steder du har drømt om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s