Intervju: Christian Rudolph, gründeren av SofaCompany

På onsdag møtte jeg Christian Rudolph, designer, gründer og konsernsjef i SofaCompany. Sammen med kona Cathrine startet han SofaCompany i 2012. De ønsket å utfordre den eksisterende møbelbransjen ved å lage møbeldesign av høy kvalitet som alle har råd til – resultatet ble SofaCompany, en dansk møbelbutikk på nett med egne designerteam og egen produksjon.
– Vi ønsket å tilby designmøbler med høy kvalitet til rimelige priser. Noe vi har gjort mulig gjennom et konsept med lave kostnader. Vi har fjernet mange av de dyre mellomleddene, samtidig som vi sparer store utgifter på å ha showroom i stedet for butikker, forteller Christian.

Med retroutseende på sofaen og linjene til nordisk design var SofaCompany en realitet. En tredjedel av sortimentet deres er nyheter, noe som er grunnen til at de ikke har løstrekk. På noen få år har de etablert seg i flere land, og på topp tre ligger Norge, bak Danmark og Nederland.

Viktig å vise frem
Produktsortimentet til SofaCompany består av bl.a. sofaer, stoler, puffer, daybeds, tepper, puter og spisestuemøbler, og produktene leveres direkte fra deres fabrikk i Vietnam. For å gjøre hvert produkt unikt består de av en eller annen form for håndarbeid. Det kan være en avrunding i kantene, en skinnreim eller knapper.
– Selv med lave priser er det viktig at det er noe spesielt, mener Christian.
I tillegg til lave priser på produktet, har den innvendige rammen livstidsgaranti.

– Da vi startet opp var det flere kunder som tvilte litt da de så de lave prisene, resultatet av dette ble at vi åpnet showrooms slik at kunden kunne komme å se og ta på materialene. Samtidig gir det oss godt forhold til kundene, og vi får også veiledet dem på en helt annen måte, sier Christian.

SofaCompanys showroom ligger rett ved Sandvika togstasjon. De har også showroom i Stavanger.Legs-LOW
På fabrikken har de også eget fotostudio som gjør at de kan ta bilder av nye varer med en gang og starte salget umiddelbart. Utrolig smart – og vi ser flere butikker som åpner showrooms i stedet for butikker, Ikea åpnet bl.a. showroom og pick up point på Skøyen i fjor.

Produktsortimentet er relativt stort, og strekker seg fra lekker fløyel til ull og skinn. Bein får du også i forskjellige materialer og finisher.
– Selvfølgelig er best selgeren vår en grå sofa, men vi ser mer farger og spennende materialvalg, forteller Christian.

En skulle kanskje tro at det å bestille sofaer på nett betyr evig lang ventetid – men hos SofaCompany kan man faktisk bestille sofa på en søndag og få den på døra fredagen etter. Om man er heldig.
– Har vi varen på lager, så blir den sendt så fort som mulig. Men det kommer an på om du velger en sofa fra standardsortimentet eller om du designer sofaen din selv, sier Christian.
Han regner med at gjennomsnittlig levereanse er rundt fire uker, men det kan ta både syv eller tolv. Bare shippingtiden fra Vietnam er på syv uker, så alt avhenger av hva man bestiller.

Design din egen sofa
Og ønsker du å designe sofaen din selv, gjør du det enkelt på hjemmesiden deres – da får du velge modell, stoff, detaljer og bein. Og for veiledning er det bare å hoppe innom showrommene deres, om man skulle befinne seg i rimelige avstand.

Et stort pluss i mine øyne er at de også selger puter i samme materialer som sofaene, så her kan du få akkurat den samme fargen om du ønsker et ensfarget uttrykk og ønsker du å være mer vågal eller gå ton-i-ton kan du det og.
1367-003-136-Front
Min favoritt er denne grønne drømmen av en fløyelssofa, vakre «Harper».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s