Fram Oslo med nytt bunadspledd

En hyllest til hovedstaden. Fram Oslos nylansering er et nytt bunadspledd av Andreas Engesvik og denne gangen er det Oslobunaden som er inspirasjonen.
– Vi tok et dypdykk i bunadsarkivet og valget falt på byen vi er veldig glad i og som vi kaller vårt hjem. Å kunne lansere et produkt som er inspirert av byen vi selv er etablert i er veldig hyggelig, forteller Annette Hoff, grunnlegger av Fram Oslo.

Fram Oslo har hatt rettighetene til bunadspleddene i et halvt år og jobber hver dag for å løfte norsk design og designhistorie. Andreas påpeker viktigheten med at hele bransjen støtter hverandre.
– Fra designere, produsenter og journalister, det er opp til alle oss å løfte frem norsk design. Vi må huske at design ikke bare er svarte bokser og flekkete keramikk, Norge har mye mer å by på, sier han.

– Personlig er jeg veldig glad i bunadspleddene, forteller Andreas Engesvik.
Pleddene ble tidligere produsert av Mandal Veveri, i dag veves de på Grinakervev på Hadeland. Dit kom vevene og ull med en 17 meter lang trailer fra Sørlandet. OsloBunadspledd1_FramOslo-kopi
Oslobunaden er en relativt ung bunad og ble lansert i 1947. Bunaden er også renere i uttrykket enn mange andre bunader.
– Den har forresten jubileum i år og blir 70 år, forteller Andreas.
– Og som om ikke det er nok. I dag (15. Mai) er det St. Hallvards dag for å hedre St. Hallvard som ble Oslos skytsengel. I tillegg er det 60-årsjubileet til Norway Designs (butikken hvor lanseringen finner sted), smiler Andreas.
– Mye å feire med andre ord, legger han til.

Blåfargen i Oslobunaden er hentet fra Oslos byvåpen, mens blomsterbroderiene speiler villblomster i Oslomarka. Pleddet viser noe av det vakreste ved hovedstaden, nærheten til sjø og skog.
– Med pleddet måtte vi ta ned fargeinnslagene fra bunaden for å få det til å fremstå som helhetlig. For det er en del fargerike blomster på Oslobunaden, forklarer Andres.

Ta forresten turen innom Norway Designs i Stortingsgata 28 i Oslo for å få med deg 60års-utstillingen deres med norsk designhistorie.

Foto: Fram Oslo Stylist: Kirsten Visdal Foto: Dreyer Hensley

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s