
En ingefærdrikk med noe på hjertet. Figuren på flasken er nemlig ikke tilfeldig.
Antoinette Botti er dama bak Ging AS, hun vokste opp i en liten landsby i Elfensbenskysten i Vest-Afrika. Der er det kvinnene som står for maten, og ikke bare på kjøkkenet. Maten de spiser er fra småskalaprodusenter som alle er kvinner. I følge Verdensbanken produserer kvinner i Afrika rundt 90 prosent av Afrikas mat, men eier mindre enn 2 prosent.
Ging, eller Gnammakoudji, betyr ingefærdrikk brygget på en unik historie hvor inspirasjonen er hentet fra Antoinettes bestemor Mazon i Elfenbenskysten. Gjennom Antoinettes Zomadré prosjekt ønsker hun å skape lokale arbeidsplasser for kvinnelige ingefærdyrkere i Elfenbenskysten.
Slagordet «Made in Norway. Rooted in Africa» er passende på så mange måter.
Ging er et lettere alternativ til ingefærøl – ikke bare på grunn av alkoholfraværet, men også hvor kraftig den er i smaken. Den milde smaken gjør den lett å drikke til mat, så den er et godt alkoholfritt alternativ til selskaper. Ging er frisk, samtidig som jeg gjerne skulle ønsket meg litt mer ingefærsmak i den – jeg elsker når det river i halsen.
Både med eller uten bobler synes jeg den smaker relativt likt, men jeg foretrekker den uten bobler fordi den gir meg litt mer smak. Med boblene blir Ging litt flatere i smaken sammenliknet med en av mine favoritt ingefærdrikker fra Whole Earth. Whole Earth sin finnes kun i «sparkling» så vidt meg bekjent, og kan derfor ikke sammenliknes med den originale versjonen av Ging.