KAOS gir oss ribbeveggen tilbake

KAOS lanserer nå sitt første møbel og har latt seg inspirere av sin egen barndom. De utfordrer nå den tradisjonelle ribbeveggen som svenskene oppfant på begynnelsen av 1900-tallet med «KAOS Endeløs».

Jeg var så heldig å møte jentene bak KAOS for et års tid siden da de beskjedent sendte meg mail og sa de var råkule og hadde fine hjem. Så i juni i fjor troppet jeg opp hjemme hos Mette for å møte henne og Gineline for å lage en boligreportasje til OBOS-magasinet og for å se de fine produktene.

Gineline Kalleberg, salgs- og markedssjef, og Mette Hansen, designansvarlig, startet KAOS i mammapermisjon og er en relativt ny, norsk merkevare som de begge eier og drifter. De utvikler funksjonell, skandinavisk design til småbarnslivet – og i mine øyne gjør de kleine barnerom ganske mye finere. Jeg fikk lyst til å bygge husseng da jeg var på besøk hos Mette, og jeg hater generelt møbler som blir for «barn».

Bortsett fra nylanseringen har de tekstilvarer og interiørprodukter som de selger via nettbutikk og deres eget, fine showroom på Bjølsen. I tillegg får du produktene deres via forhandelre i 18 land, blant annet Illums Bolighus og Nordiske Kompaniet i Skandinavia.

Tilbake til «Endeløs». I samarbeid med Parmafrost har KAOS gitt ribbeveggen en skikkelig make-over. Resultatet er vakre «KAOS Endeløs«, et ribbevegg-system i nydelig treverk.
– Vi tørr å påstå at dette er verdens mest fleksible ribbevegg, for du velger jo selv hvordan den ser ut, forteller Gineline.KAOS_endelos_livingroom2
«KAOS Endeløs» er et ikonisk ribbevegg-system som fremmer skandinavisk design og er utviklet for å vokse med familien i et moderne hjem. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og er til vurdering hos Patentstyret som følge av den unike monteringsmetoden. Ganske kult og etter min mening er jo også navnet genialt, siden ribbevegg-systemet byr på en haug av løsninger.

– «Endeløs» bygges opp med moduler på 60 x 60 cm, så du kan montere «KAOS Endeløs» akkurat som du selv ønsker. Det er altså ikke bare en ribbevegg, men et møbelsystem, sier designansvarlig i KAOS, Mette.
I tillegg til fleksible moduler kan du nemlig bygge på med en rekke tilbehør som kan kneppes av og på ribbene.
– Den er aktuell fra barna kan klarte i toårsalderen, gjennom skolealder, og så er den like aktuell som voksen hvor du kan bruke den til oppbevaring, sier Mette.

Motivasjonene til jentene for å starte KAOS har vært å skape produkter som kan brukes selv om barna vokser ut av faser og inn i nye.
– «Endeløs» er det hittil beste beviset på misjonen vår, sier Gineline.KAOS_endelos_livingroom
Ideen til «Endeløs» fikk jentene fordi de hadde ribbevegg da de var små.
– Det hadde hatt stor affeksjonsverdi å kunne skru opp den samme ribbeveggen til ungene våre i dag, men foreldrene våre har selvfølgelig ikke tatt vare på ribbeveggen. Den forsvant så snart vi var lei av å klarte, forteller Gineline.
Med «KAOS Endeløs» ønsker jentene å lage et møbel som man både kan og vil beholde i familien i mange år. Og tanken om at den kan arves liker de spesielt godt.

Jentene forbereder seg også en internasjonal lansering via Kickstarter for å hente mer midler.
– Folk kan backe prosjektet via forhåndsbestilling på vår egen nettside. Vi åpner for forhåndsbestillinger i løpet av mai, sier Gineline.
– At vi har fått jobbe med Permafrost er også ganske utrolig. Vi er fremdeles star struck over at de ville jobbe med oss og utvikle «KAOS Endeløs», sier Mette.

KAOS har forresten allerede venteliste på «Endeløs», så her er det bare å hive seg rundt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s