Fredagsintervjuet: Elise Stalder

Elise Stalder er kjent for sine nordiske kunsttrykk. Jeg tok en prat med henne om veien fra grafisk design til interiør, dødsangsten for hund og katt og inspirasjonen som utgjør Elise Stalder.

Hvordan startet din vei for å bli illustratør med kunsttrykk som fokus?
– Jeg er utdannet grafisk designer og illustratør. I tillegg har jeg alltid hatt stor interesse for interiør og trender, så at jeg kan kombinere alt dette er midt i blinken for meg.

Elise begynte smått med kunsttrykk ved siden av andre design- og illustratøroppdrag etter at hun var ferdigutdannet i 2013. I 2014 deltok hun på inteirørmessen, Oslo Design Fair, på Lillestrøm hvor hun ble godt tatt imot og fikk kontakt med forhandlere.
– Der fikk jeg tilbakemelding på at kunsttrykkene mine kunne passe lett inn i hjemmet og også kombineres med hverandre. Tidløse, med rolig fargebruk og sjarmerende motiver. Dette, sammen med fokus på kvalitet og at de trykkes i begrensede opplag ble mitt varemerke, forteller Elise.

Hvor kommer inspirasjonen din fra?
– Jeg er veldig glad i å male motiver fra naturen, så det er der jeg i hovedsak henter inspirasjon. Når jeg går tur i skogen ser jeg på linjer, former og farger.
Elise Stalder portrait - webGiraff – Elise Stalder-kopi
Naturen går igjen i plakatene dine, hvordan velger du ut motiver?
– Jeg maler både planter og dyr. Dyr er utrolig uttrykksfulle og interresante å male og jeg har alltid hatt mye empati for dem. Jeg henter for det meste motiver fra den nordiske naturen og landbruket. Flaksen var på min side da jeg fant meg en bonde. Vi tok over familiegården for noen år siden og har dermed kommet nærmere den store inspirasjonskilden min, naturen. Skogen rundt her er urørt og gammel, fylt med dyreliv. Det er her jeg finner mange av mine motiver.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
– Jeg går over tunet til studioet mitt som ligger i låven på gården. Der har vi også lager, kontorer, pakkeavdeling og maskiner til trykking av kunsttrykkene. Jeg føler meg veldig heldig som har en låve å boltre meg på, for det lille firmaet mitt trenger stadig mer plass. Arbeidsdagen er veldig variert.

Elise leverer i dag kunsttrykk og kort til interiørbutikker over hele landet, samt utlandet. I tillegg til å drifte nettbutikken.
– Noe av det viktigste er å skape, det vil si å male nye motiver. Det kan bli vanskelig å få nok tid til dette. Derfor er jeg glad at min mann, mor og svigermor kan hjelpe meg mye med det praktiske. En liten familiebedrift, altså.
Palm Breeze – 30x40cm_50x70cm-kopi
Hvordan vil du beskrive de nye motivene for SS 2017?
– En miks av både røffe, elegante og sjarmerende motiver. Jeg har også brukt mye av de varme fargetonene som jeg er veldig glad i.

Elise bruker gjerne lang tid på å finne det perfekte, nye motivet til et kunsttrykk. Hun maler ofte trykket flere ganger til hun finner det hun leter etter. Hun bruker også ulike typer vannmaling, både akvarell og akryl for å skape kontraster i teksturen. Etter at motivet er ferdig blir det trykket opp i begrensede opplag. Deretter blir de kvalitetssjekket, signerte og nummererte for hånd. Både papiret og trykkemetoden er av veldig høy kvalitet, noe som gjør at kunsttrykkene får en lang levetid uten å falme, så lenge de blir ordentlig rammet inn.

Hvilke motiver er dine bestselgere?
– Akkurat nå så er det «Dådyrøyne», «Folungen» og «Linerle». Det har kanskje noe å gjøre med hva man selv har et forhold til. Dyrelivet i omgivelsene eller det man forbinder med gode minner. Swan Lake-kopi
Hva er én ting folk garantert ikke vet om deg?
– Jeg var livredd for katter og hunder da jeg var barn. Skikkelig dødsangst. Jeg vokste det heldigvis raskt fra meg, og i dag har jeg både katt og hund.

Hvis du skulle få oppleve en ting i naturen hva ville du opplevd?
– Jeg hadde ikke trengt å reise så langt. For eksempel er det å se de elegante og mektige hjortedyrene på en skogstur, i sitt naturlige element. Helt magisk.

Kan du røpe noe om høsten 2017?
– Det får bli en overraskelse, men jeg fortsetter å fokusere på de nordiske motivene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s