
Kaffedrinker er utrolig godt, Espresso Martini er vel den mest kjente – men det finnes så mange varianter du kan lage. Grunnen til at du skal bruke Cold Brew når du lager drinker er fordi kald kaffe er lettere å smaksette enn varm kaffe.
I følge Stefan fra It’s Cold Brew fungerer Cold Brew med alle typer sprit. Whiskey, gin – det spiller ingen rolle. Du kan også lage virgin-versjoner med f.eks tonic.
Ettersom vi var på et event med Baileys var det selvfølgelig det vi brukte. I Norge drikkes det også mye Baileys, spesielt i kaffe, så det passet jo bra. Vi fikk teste med diverse smaker, alt fra sitron og lime, til sjokolade, lakris, kirsebær, jordbær og marshmallows.
Tid for drinker
Her er fire drinker du enkelt lager selv. Oppskriften på Cold Brew finner du her.
Cold Brew Baileys Latte
Du trenger:
4 cl Cold Brew
4 cl Baileys Iced Coffee Latte
1 cl Tonkabønnesirup
Kirsebær
Slik gjør du:
Frys Cold Brew til isbiter.
Fyll opp et glass med knust is, blandet med Cold Brew-isbiter. Tilsett Cold Brew, Tonkabønnesirup og Baileys Iced Coffee Latte.
Pynt med kirsebær.
Tonkabønnesirup:
1 kopp vann, 1 kopp sukker og 1 tonkabønne.
Kutt opp en tonkabønne, kok sammen med sukker og vann. Kjøl ned i kjøleskap og sil.
Tropisk
Du trenger:
6 cl mangojuice
6 cl kokosvann
2 cl Cold Brew
2 cl Baileys
1 cl sirup
Isbiter
Slik gjør du:
Rist alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et highball-glass med isbiter. Topp med kokosnøtt og bringebær som garnityr.
Sirup
1 kopp vann og 1 kopp sukker
Kok opp vann og sukker. Avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.
Så over til mine to favoritter som jeg slang sammen på eventet.
Cold Brew Baileys med sitron
Dette er den perfekte drinken om du har planer om å drikke flere glass.
Du trenger:
Cold Brew
Baileys
Sitron
Slik gjør du:
Fyll opp halvparten av et whiskeyglass med Cold Brew. Hell så på ønsket mengde Baileys.
Gni sitron på kanten av glasset og skvis litt sitronsaft direkte i drinken.
Smak deg til.
Cold Brew Baileys med lakris og lime
Du trenger:
Cold Brew
Baileys
Lime
Lakris
Slik gjør du:
Fyll opp halvparten av et whiskeyglass med Cold Brew. Hell så på ønsket mengde Baileys.
Riv ønsket mengde lakris direkte i glasset. Eventuelt bruk lakrissaus på flaske.
Gni lime på kanten av glasset.