Oslotips: En gjemt perle i turisthullet

Baltazar Ristorante & Enoteca i bakgården ved Oslo Domkirke er en av mine favoritter i hovedstaden. Og jeg er ikke særlig glad i Karl Johans Gate.

Å sitte her i solen på varme sommerdager gir skikkelig feriefølelse, uansett om det er for en rask lunsj midt i uken. Om ikke du vet at Baltazar ligger her, vil du mest sannsynlig heller ikke frem til den. Spør du en osloborger om italiensk vil de anbefale deg Villa Paradiso og Olivia, om ikke de er utrolig matglade.

Baltazar har tidligere fått fem’er på treningen i Aftenposten og jeg holder absolutt med. I anmeldelsen fokuserer de en del på pris, men pasta og pizza her koster det samme som mange andre plasser – bare at stemningen er mye bedre her i bakgården. Fuglekvitter, lyden av fontene og litt blomster til pynt – nesten som Italia, selv om det samtidig er veldig langt unna. Servicen varierer fra gang til gang jeg er her, men med god mat, deilige omgivelser og godt selskap klarer jeg å overse det hver gang. Jeg slipper sjeldent å vente, ting kommer raskt – selv når det er mye folk. Som lunsj er det perfekt, siden du ikke må vente evigheter på maten.

Jeg sverger til pastaen, og bestiller du med sjømat (skjell) får du som regel en god haug. Og er jeg ikke sulten er det fint for et glass vin eller tre og. Byen utenfor forsvinner litt, en deilig følelse du ikke får så mange andre steder i sentrum. Fra turisthøl til byparadis på et blunk.

PS. Det er også hyggelig inne i vinterhalvåret.IMG_8589IMG_8587IMG_8588
Du finner Baltazar Ristorante & Enoteca i Dronningens gate 27

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s