Åpningen av Norway Designs NÅ Vol. 4 – SUM

I går var jeg på åpningen av utstillingen Norway Designs NÅ Vol. 4 – SUM arrangert av Norway Designs, Klubben og orske Kunsthåndverkere. Der fikk jeg se kolleksjoner fra samarbeidet mellom åtte norske formgivere og produsenter.

Med SUM vil Norway Designs videreformidle arbeidet Per Tannum har gjort for norsk design: å være en pådriver og skape et kontaktpunkt der norske produsenter og formgivere kan finne tonen og skape ny god design. De vil sette fokus på norske produkter som både er designet og produsert i Norge, samtidig ønsker de å bidra til at kundene vil se verdien i å vite hvor produktene de kjøper kommer fra og opprettholde den norske industrien og håndverkskunnskapen.
HaslaxSaraskotte_prosess_4
Feirer 60 år
Dette er den fjerde utstillingen i rekken. Norway Designs feirer også 60 år i år.
– Vi ønsker å gjennomføre drømmen vi har hatt lenge; å samarbeide med produsenter for å fortsette videreføringen av arbeidet Per Tannum gjorde for norsk design med PLUS i Fredrikstad på 50-, 60- og 70-tallet, sier daglig leder i Norway Designs, Runa Boman.

Utstillingen viser kolleksjoner fra Fjord Fiesta / Sverre Uhnger og Thomas Jenkins, Røros Tweed / Sara Polmar, Heymat / Caroline Olsson, Opro / Ditte Alstad, Hasla / Sara Skotte, Trefjøla / Anderssen & Voll, Lillunn / Kaja Dahl og Magnor / Kristine Bjaadal.

– Samtidig med utstillingen lanserer vi en jubileumsbok om vår grunnlegger Per Tannum, forteller Boman.
Heymat
Historien om og rundt etableringen av Norway Designs startet med at ekteparet Grete Prytz Kittelsen og Arne Korsmo på midten av forrige århundre dro på studietur til USA og Mexico. Der etablerte de kontakter med flere store kulturpersonligheter.

Tilbake i Norge startet Korsmo planleggingen av en stor mønstring av norsk brukskunst i Chicago. Sammen med svogeren, gullsmed Torolf Prytz og Per Tannum inviterte Korsmo en rekke produsenter og brukskunstnere til deltakelse. Resultatet ble den første av flere slagsutstillinger kalt «Norway Designs for Living».
– Utstillingen ble åpnet i Chicago 21. mai 1951 av statsminister Einar Gerhardsen.
Her deltok 96 norske produsenter. 78 av disse dannet i etterkant aksjeselskapet «Norway Design». Senere tok Per Tannum over rettighetene til navnet og 20. Juni 1957 åpnet Norway Designs dørene i Oslo.

– Nå ønsker vi å ta opp arven han startet og være en pådriver for produksjon av norsk design i Norge. Vi gleder oss til å se hvordan utstillingen og de nye produktene blir mottatt av publikum, avslutter Boman.

Utstillingen ser du hos Norway Designs i Stortingsgata 28.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s