Saken er biff

// Invitert av AEG og Flying Culinary Circus

I skrivende stund sitter jeg i en bil på vei til nok en pressetur til Sverige med Visit Sweden. En bil lastet med herlige mennesker som snart skal bli fullstappet av ny informasjon om reisemål, restauranter, designdestinasjoner og vakre hoteller. Jeg har så vidt landet etter forrige reise, føler jeg, så jeg prøver å nullstille her jeg sitter. Denne gangen blir notatblokken en nødvendighet, for jeg hører fortsatt historien til Artilleriet i Göteborg i hodet.

Den perfekte biff
Over til dagens tema, eller forrige onsdags tema. Da var jeg nemlig invitert av AEG og Flying Culinary Circus på workshop og middag for å lære å steke den perfekte biff.


Jeg skal ærlig innrømme at jeg sjeldent lager meg biff hjemme, men på middagsbesøk hos mor og far er ikke pappa vanskelig å be. Det vil si han kjøper gladelig inn kvalitetskjøtt for å glede meg og lillebror med rødt kjøtt, søtpotetstappe, noe grønt og en god saus.
– Nå skal jeg bli like god som pappa, tenkte jeg og sa ja.

Selv om god biff var det som stod mest i mitt hodet ble jeg minst like overbevist om at alle trenger en dampovn i hus. For AEG vil lære oss vanlig dødelige at vi også kan lage en sabla god biff hjemme. Med dampovn og steketermometer kan du tydeligvis få til alt – dropper du steketermometeret kan du også tørke en caps i ovnene mens du først er i gang. Du får selvfølgelig til å lage biff med en vanlig ovn og steketermometer også.
IMG_2158
Kjernetemperatur
Den perfekte biff skal ha en kjernetemperatur på 58 grader, i følge gutta hos Flying Culinary Circus. Etter å ha fått servert den biffen vi fikk er jeg helt enig.

Biffen var saftig og nydelig rosa, med deilig stekeskorpe på – brunet lett i panne først. Den ble servert med kantareller, potetchips, diverse grønnsaker, rødvinssaus og en estragon majones som var helt vill. Jeg kunne spist den majonesen som en yoghurt.

Last week I was at a workshop with AEG and Flying Culinary Circus to learn how to make the perfect steak. The core temperature to perfect steak is 58 degrees (celcius). We also learned about the use of their steam oven, you can actually use it to dry your cap as well. We got the steak served with chantarelles, potato chips, seasonal vegetables, a red wine sauce and tarragon (estragon) mayonnaise. I could eat that majo’ like yoghurt, it was so good.

Now I’m on my way to my next adventure. A trip to Småland in Sweden where I’ll visit the Ikea museum, Jönköping, Kosta Boda Hotel and the design hotel Scandic Värnamo. And about fifteen other places. Busy week.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s