Slik finner du rett dyne

Det er ingenting som er så deilig som å legge seg i en myk seng og ta dynen med rent sengetøy godt over seg etter en lang dag. Men hvordan finner du egentlig den perfekte dynen for deg?

Å finne rett dyne handler om mer enn at dynen skal være myk og varm om vinteren. Valg av dyne kommer nemlig helt an på deg selv og temperatur. Her spiller selvfølgelig sesong inn også, om det er vinter eller sommer. Men i hvilken grad du er en «varm» eller «kald» har stor betydelighet for hva du skal velge.

Dyner får du både som sval, medium og varm. Dyner er heller ikke så tilpasningsdyktige som man kanskje skulle tro, eller ønske. Å finne en som fungerer fra 10- til 20+, lykke til. I tillegg er nordmenn kjent for å sove med åpne vinduer.
HOIE_Palma_plum-kopi
Sengetøyet «Palma» i fargen «Plum» er en av mine høstfavoritter.

Velg mellom dun og fiber
Dun er kjent som en av de mest naturlige og miljøvennlige isoleringsmaterialene som finnes, mens fiber ofte brukes av allergikere, de støver nemlig ikke.

Ikke glem lengden
Dyner finnes i mange størrelser, ut i fra om du er lav eller høy, barn eller voksen. 200 cm eller 220 er vanlig, er du av de som foretrekker å lage en brett ved føttene, gå for 220 selv om du ikke er 180 lang.

Etter valg av lengde kommer breddevalg. Skal du ha enkel- eller dobbeldyne? Velger du dobbelt dyne, husk at to kropper varmer mer enn en. Så vær smart og gå ned et hakk på varmeskalaen når du velger hvor varm dynen skal være.

Kilde: Høie
Foto: Høie Styling: Kirsten Visdal Fotograf: Siren Lauvdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s