Grønn jul

Jeg elsker julen, men er ingen storefan av den klassiske, røde julen med nisser herfra til månen. Jeg trives best med grønne vekster, snittblomster i vakre farger, det enkle hvite og messsing. Utrolig nok blir det jul av det og, selv om jeg styrer unna nisser, engler og store lysende julestjerner i vinduet.

Bildene i dette innlegget er litt som min drømmejul, særlig med alt det grønne. Det kan aldri bli nok grønt, kan det vel?

I år skal julen min få innslag av adventsfargen lilla, men i en dyp plommetone. Samtidig skal enkle lyslenker med små lyspunkter på fylle opp og sette stemningen på kveldstid.

9757_13_PR

Får jeg velge skal jeg ha en stor krans med grønt hengende på veggen, eventuelt i vinduet med lyslenker på. Så om noen ser en stor sirkel, skrik ut. Ellers skal det fylles opp med messing og så mye blomster at jeg nesten blir allergisk.
9757_08_PR
Ingen jul uten et godt måltid
Spisebordet er kanskje den viktigste plassen i desember. Ikke bare for julemiddagen, men for alle selskap, julebaksten og samvær. I mine øyne er spisebordet det viktigste stedet du må pynte i julen, bortsett fra juletreet da. Rundt bordet skal du samle personer du er glad i og det er viktig å få fram en stemning som understreker dette.

Myke tekstiler, lekkert servise, masse stearinlys og vakre blomster. Her skal det ose kos og stemning. Jeg er stor fan av pynt som henger fra taket, og gjerne med noe grønt som innslag. Om du henger det i lampene eller lager til kranser selv spiller ingen rolle.

Detaljene til bordet
Det er ikke allverdens som trengs for å få til et julete bord, men det er alltid greit med et par rettningslinjer. Fargetema, friske blomster og stearinlys, pleier jeg å si.

Fargetemaet setter tonen for hva du skal fylle bordet med. Jeg tar som regel utgangspunkt i en duk, siden det er det største elementet på bordet. Etter dette velger jeg blomster og styrer helst unna typiske juleblomster. Jeg velger alltid noe grønt, går for en farge eller to, og fyller på med mer grønt eller hvitt om jeg føler det ser for lite ut. I år håper jeg blomsterbutikkene er fylt med lillatoner.

Det neste som skjer er at jeg bestemmer meg for noen små elementer som skal på bordet. Julekuler, små trær i porselen eller min nye favoritt; glassklokker fylt med små dekorative elementer. Her er mulighetene uendelige på hva du vil putte i, små julekuler, store julekuler, en liten juleplante, selvklippede snøkrystaller eller små nisser.
9757_11_PR
Baderom
Kanskje et rom du lett glemmer å dekorere til jul, men det er ikke så mye som trengs. Et par grønneplanter og granbar du kan slynge rundt, håndklær i farger som grønt og rødt, stearinlys for hyggens skyld og en lyslenke rundt speilet eller i en fin glasskrukke.

Det finnes også dusjforheng med julemotiver som ikke koster skjorta, ellers er en grønn variant som denne et kjøpt du kan bruke resten av året også.

Foto: H&M Home, IB Laursen, Georg Jesen Damask

2 kommentarer om “Grønn jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s