KUMI: Oslos beste smoothiebowl?

For en tid tilbake var jeg og Tjodunn på jakt etter et sted å spise. Valget falt på Kumi i Schweigaardsgate, og nå som vi går mot lysere tider er det ingenting som er så deilig som et lett og grønt måltid.

VEGETAR & VEGAN
De som kjenner meg vet at jeg ikke er en som sier nei til en skikkelig kjøttmiddag og kunne aldri blitt vegetarianer eller veganer. Det finnes jo så mye godt jeg ikke kunne spist da. Men, jeg synes likevel at vegetar- og vegansteder har sin sjarm. I tillegg er det mye godt på menyen.

Vi er utenfor ett minutt etter åpningstid og er de første gjestene som tråkker inn. Bord ved vinduet, tid til å fotografere og studere menyen. Her er det god service fra første stund og vi får svar på spørsmål sammen med forklaring av retter og drikker, forslag til hva vi bør teste får vi også. Ikke rynker den vennlige damen på nesen når vi spør om hun kan slå av lyset i lokalet heller.

– Det blir så gult lys, skjønner du, sier vi kjapt.

Tjodunn diskuterer med seg selv. Frokost taco, Budda bowl, amerikanske blåbærpannekaker eller avokoadotoast. Her er det mye godt å ta av, jeg bestemte meg derimot med en gang jeg så smoothie bowl på menyen. For i Oslo får du nemlig som regel servert suppe i stedet for smoothie når du bestiller det, så selvfølgelig må det nye stedet også testes og dømmes.

Til slutt blir bestillingen vår slik: grønn juice, en golden milk, en matcha latte, smoothie bowl med rawnola, diverse bær, mandelsmør og kokosflak og en grønn shakshouka meg egg, feta og toast. Vi får også vann med rosa grapefrukt på bordet.

INGEN WIFI?
Mens vi venter på maten er planen å jobbe, eneste utfordringen er at Kumi ikke har wifi. Så det blir mest med lek og «Tenk at dette er …, så kan du …». Vi sier jo ikke nei takk til et hyggelig, avslappet måltid hvor vi får gjøre det mest populære i dagens samfunn: «Koble av», men når planen egentlig er å jobbe blir det litt brems.

Vær så snill og skaff wifi så vi kan få et nytt kontor.

IMG_6646

MAT PÅ BORDET
Smoothie bowlen som kommer på bordet er akkurat slik den skal være. Ikke for tynn, ikke klumpete tykk, og den smaker godt med god balanse av smoothie og tilbehør. Dette er en av de beste serveringene jeg har fått av smoothie bowls i Oslo.

Når det gjelder shakshoukaen gjengir jeg det Tjodunn så fint skrev på bloggen Smaken av Oslo:

«Shakshoukaen har deilig smak, men eggene er gjennomstekte og plommene harde, så det er en nedtur for en som elsker rennende eggeplomme og som merker Instagrambildene sine entusiastisk med #yolkporn! Skuffelsen meddeles servitør og kjøkken, som lover bot og bedring.»

Den grønne juicen er akkurat slik den skal være, grønn og frisk. Matcha latten med havremelk er mildere i smaken enn jeg skulle ønske og er nok mer for matcha-nybegynnere. Det samme gjelder Golden milk med mandelmelk som helst skulle hatt med ingefær. Vi avslutter måltidet med filterkaffe, og den er slik den skal være: varm med smak av kaffe.

Ellers er Kumi en hyggelig plass med god service. Lokalet glir rett inn i tiden og her har de også teppe-frakker hengende på veggen om du vil sitte ute. Prisene er heller ikke ille. I tillegg har Kumi kveldsåpent og byr på brunch i helgene.

Dette er en ny favoritt i byen, og selv om den ikke ligger mitt i smørøyet er det vel verdt en tur til, eller tre.

Adresse: Schweigaardsgate 56
Reiser du fra sentrum er letteste vei trikk 18 eller 19 til Munkegata eller 37-bussen til Oslo gate.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s