Oslotips: Brunch på The Thief

Jeg er generelt glad i å spise ute og gjør kanskje dette mer enn gjennomsnittet ettersom jeg har vanskeligheter for å si nei til noe sosialt. Samtidig har jeg venner som er like lette å overtale til å spise ute som jeg er.

En ting jeg derimot har lagt merke til er at jeg helst tar middagen ute og ikke dagens andre måltider. Mange finner roen i å møte venninner på café for en kaffe og bakverk, mens jeg nesten kan telle på to hender hvor mange ganger jeg har gjort det. Rart, men sant. Det samme gjelder frokost og lunsj, med mindre det er på reise. For 2019 er et av mine mål å fordele måltidene ute litt bedre, og spesielt brunsj er noe jeg håper å få til mer av. I fjor testet jeg nemlig brunch i egen by for første gang på The Thief, og det er et måltid med en helt annen ro enn andre måltider. Det starter tidlig, men ikke for tidlig, og om det går langt over lunsjtid og nærmer seg middag er det ingen som tenker over det. Utrolig deilig. Tilbake til brunch og The Thief.

ÅPENT FOR ALLE
The Thief åpnet i januar 2013 og har stått som en hotellfavoritt i Oslo siden. Det er et av de få hotellene i byen som har klart å engasjere til å være mer enn et hotell. Her kommer folk for både spa, kunst, konserter, sommerkvelder på takterreassen, mat og drinker.

En av grunnene til at jeg liker meg så godt på The Thief er på grunn av menneskene som jobber der. De er behagelige, samtidig som de serviceminded – dvs. de kommer ikke bort til bordet ditt hvert femte minutt for å spørre om mer eller mindre. I tillegg kommer de med ekstra krydder de gangene du gjerne skulle hatt litt ekstra kick, som jeg ofte ber om når det gjelder spicy drinker, det er det nemlig et fåtall bartendere som får til å sitte på første forsøk.img_4437GOD ATMOSFÆRE
Jeg har alltid likt det mørke ved The Thief og restauranten i andre etasje er inget unntak. Det er mørkt og behagelig, samtidig som du har vindusflater som gir rikelig med lys ved de rette bordene.

Jakken får du henge av deg i skapet ved inngangen. Det er faktisk skikkelig hverdagsluksus på de kaldeste dagene i denne byen. Du slipper ubehaget med å drasse det med deg forbi andres bord, frykten for å rive ned noe når du drar av deg det to meter lange skjerfet og tanken på at nå ligger 20 centimeter av stoffet på den fine vinterkåpen, som han på nabobordet garantert kommer til å tråkke på når han skal gå forbi, i gulvet. Ja til at alle restauranter tilbyr jakker i skap.

Så over til menyen. Den er variert med både sjø, kjøtt, vegetar og lesk. Her er det bare å velge sine favoritter, og helst få den du har med deg til å velge noe annet slik at du får smakt på mest mulig.

INGEN BRUNCH UTEN
Bloody Mary er en av mine favorittdrinker, og det er ingen brunch uten – med mindre det er rene bobler i stedet. Bloody Maryen jeg har fått servert på The Thief er faktisk en av mine favoritter, i hvert fall i Oslo. Den er laget med Absolut Elyx vodka, som er en av mine favoritter etter at jeg fikk smake den på et besøk i Skåne. I tillegg bestiller vi juice og kaffe. Jeg falt forresten pladask for kaffekoppen og skulle gjerne hatt med meg både den og skåla den stod på hjem.

Les gjerne om besøket mitt i Absoluts fantastiske bar.

img_4450
img_4464
PÅ TALLERKENEN
Under brunchen testet jeg blant annet Thiefs egen smoothiebowl, Eggs Benedict, linguini, avokadotoast, krydret og ristet blomkål og pannekaker. Sist jeg sjekket menyen så jeg derimot at den har fått enkelte endringer – som for eksempel pannekakene, så jeg må nok tilbake for å teste det nye samt de rettene jeg ikke har testet allerede. Men nok om det.

Maten på The Thief er god, spesielt varmrettene. De rettene får selvfølgelig lide og blir som oftest lunkne fordi jeg skal fotografere før jeg spiser. Min favoritt var overraskende nok for meg den krydrede blomkålen. At grønnsaker overrasker meg er ikke noe nytt, det skjer nesten hver gang jeg spiser vegetarretter. Den største skuffelsen denne dagen var smoothiebowlen, den hadde ritkignok perfekt konsistens, men dessverre litt for lite smak og den relativt enkle toppingen hjalp ikke stort. Den er god nok, men om du som meg har smakt deg rundt i hele Oslo etter den beste smoothiebowlen når den ikke opp.

Etter å ha smakt og dyttet i oss fem-seks tallerkener med både varm og kald mat var det tid for dessert. Selv om vi var stappmette og allerede småkvalme kan man ikke si nei når pannekaker står på menyen.

img_4471
PÅ NORSK VIS
Pannekakene kom servert på en trefjøl med diverse topping i små syltetøyglass, og det var jammen ikke dumt. Med multer og en brunostkrem – som i mine øyne var veldig søt, kunne det ikke bli mer norsk, og for turistene var det også mer velkjent sjokolade på fjøla. En herlig måte å få turister til å smake på norske råvarer på, jeg håper de gjør det igjen i de rette sesongene.

Mange tenker kanskje at The Thief er et dyrt sted å skulle besøke, men brunchen har fine priser som står i stil med prisene på andre brunchsteder i byen – om en ser bort fra prisen på drinkene.

Brunch serveres lørdag og søndag.

Adresse: Landgangen 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s