Fem ting du må få med deg i Göteborg

Göteborg er en helt fantastisk by for deg som vil ha en hyggelig storbytur. Göteborg har alt du trenger av spisesteder og shopping, samtidig som den byr på hyggelig nabolag og nok av ting å utforske. At det ikke er lange veien fra Oslo med tog er heller ikke dumt.

Etter mange turer til byen har jeg fått mine stamsteder og et par favoritter, i tillegg til å ha sjekket av en del ting på må-se-lista. Skal du til byen for første gang og været er på godfot med solen er dette fem ting jeg ville fått med meg.
IMG_4851
BOTANISK HAGE
Jeg elsker å gå i botaniske hager og titte, selv om jeg ikke har tålmodigheten til å være der spesielt lenge. Botaniska trädgården i Göteborg derimot er det nesten umulig å bare være kjapt innom. Når du kommer inn i hagen blir du møtt av en blomstereng av et blomsterbed. Like foran deg står det garantert folk å tar bilder av seg selv foran fontenen ved trappene. Herfra skal du ta turen til venstre for å gå til palmehusene.

Min favoritt i botaniske hager er alltid veksthusene hvor de tropiske vekstene vokser. Det er noe med å gå inn i et varmt og fuktig klima i byer hvor det egentlig ikke er slik som gir meg utrolig mye glede. At jeg er utrolig glad i palmer og sukkulenter kan også ha noe med det å gjøre. Men i Göteborg var det derimot Japandelen, Klippträdgården og Rhododendrondalen som bergtok meg, disse ligger i den øverste delen av hagen. Der får du litt følelsen av at du er ute på skogstur, bare med litt andre botaniske vekster rundt deg. Virkelig verdt turen, og tiden.IMG_4578
DA MATTEO
Det er ingen tur til Göteborg for meg uten en tur innom en av kafeene til da Matteo for en iskaffe eller latte og en kardemommebolle. De bollene er farlig gode! Det er blitt mitt stamsted når jeg er i byen, og hos da Matteo føler jeg det som om jeg er på min lokale nabolagskafé. På vår- og sommerdager det helt fantastisk å sitte på uteserveringen og på kjørligere dager er det minst like hyggelig inne. At de rister sin egen kaffe og baker selv gjør det ekstra koselig å sitte der, spesielt på grunn av lukten.

Min favorittkafé ligger på Magasingatan, men frem til mai er den under oppussing – eller utvikling som de selv skriver. I mellomtiden har de en midlertidig mindre café i Magasingatan 17B.IMG_4820
SKANSEN KRONA
Ta turen opp til Skansen Krona for en skikkelig oppoverbakke-tur og utsikt over byen. Skansen Krona er en tidligere festning fra 1687-1689 som ligger i Haga. Festningen var bygget og rustet for krig med 23 kanoner, men ble aldri angrepet. På 1800-tallet ble den til fengsel, og på 1900-tallet militærmuseum.

Om du er ute etter en lengre gåtur med utgangspunkt fra sentrum av Göteborg kan du kombinere turen til Skansen Korna med Botanisk trädgården, altså Göteborgs botaniske hage. Det er et stykke å gå til sammen, men det er en fin tur.

IMG_4584
THE KITCHEN ARTILLERIET
Det er ingen butikk jeg anbefaler mer i Göteborg enn The Kitchen, som er Artilleriets kjøkkenavdeling. Butikken er litt som å komme hjem til noen med verdens fineste kjøkken og spisestue.

Her har de de aller fineste redskapene til kjøkkenet og servise-utvalget (spesielt diverse tallerkener og skåler) er i mine øyne et av de beste – uavhengig av by jeg har vært i. I tillegg er butikken i seg selv utrolig inspirerende, og jeg elsker at butikken har litt forskjellig uttrykk – uten å miste identiteten sin, hver gang jeg besøker den. Du finner garantert noe fint å ta med hjem, heldigvis er alt de selger praktisk og kan brukes i et hvert kjøkken.
IMG_1237
SPA PÅ UPPER HOUSE
Like ved Liseberg ligger Upper House, et fantastisk hotell som jeg har vært så heldig å få bo på tidligere på pressetur, men det er ikke hotellet jeg egentlig vil tipse om. Om du noen gang skal på kjærestetur til Göteborg og har planer om å besøke et spa i byen er det Upper House Spa du skal til. Ikke bare er selve spaet stilig og gjennomført med herlige behandlinger  – både egenbehandlinger og de du får utført av personalet, men her har du utsikt over byen, Liseberg og et utendørsbasseng med utsikt til pariserhjulet på Liseberg. Nevnte jeg at bassenget har glassgulv?

Dette er den perfekte avslutningen på en lang dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s