Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

Tidligere i år var jeg på lanseringen av «Kaprifol», et blomstret servise designet av Finn Schjøll og Anna Handell. Firkløverens servise er utgitt i samarbeid med Magnor og er inspirert av kaprifol og erteblomst som er noen av Finn Schjølls favorittblomster.

I forbindelse med dette fikk jeg for kort tid siden et par oppskrifter på mail, som sjeldent er noe jeg lar meg inspirere av fordi oppskriftene ofte er relativt mainstream eller for kompliserte med 1800 ingredienser. Denne gangen derimot ble jeg faktisk inspirert. For jeg har aldri lagd før er det Eggs Benedict.

Det skal riktignok sies at det er egg-delen jeg kommer til å lage – fordi jeg vil ha det som topping på avokadotoast uten fancy brød, saus og pynt. Er du derimot mer fancy enn meg får du hele oppskriften under.

Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

Du trenger: (4 stk)

4 skiver Prosciutto di Parma
4 skiver brioche brød
2 ss rapsolje
3 eggeplommer
180 g smør
1 ss kaldt vann
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
2 ss kaldt smør
1 ss eddik
4 egg
1 avokado
Baby leaf salat

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider.
Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.
Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.

Foto: Mats Dreyer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s