Fem steder å se i Gøteborg

Nå når sommeren er her er det lett å drømme seg bort til herlige reisemål. En av mine favoritter i både vår- og sommermånedene er Göteborg. På denne tiden er botanisk hage på sitt vakreste, du kan nyte herlige måltid ute eller ta en fartsfylt dag på Liseberg med ungene eller vennegjengen.

Her er fem steder du bør se i Göteborg.
IMG_4785-kopi
HAVNA
Er du i Göteborg på en solfylt dag bør du komme deg til havna. Her kan du rusle rundt, sette deg på en båt og nyte eller rett og slett ta deg en båttur for å utforske Göteborgs skjærgård. Her kan du nemlig dra på øyhopping og utforske smågater, ligge på stranden eller prøve ut diverse vannaktiviteter.

Husk å sjekke ferjene sine rutetabeller på forhånd og vær gjerne tidlig ute så du får mest ut av soltimene.
IMG_4948-kopi
LEVANTINE BISTRO
En av mine absolutte favoritter i Göteborg er Levantine Bistro – jeg har egentlig ikke lyst til å tipse om den fordi jeg helst vil holde den hemmelig for alle andre nordmenn som reiser dit, men de har en helt fantastisk uteservering om sommeren. Her sitter du i ettermiddagssolen i en frodig liten park midt i sentrum av Gøteborg samtidig som du føler at du er milevis unna alt og alle.

Lyslenkene setter stemningen når solen går ned, det er rikelig med sitteplasser og du kan spille boccia, eller boule som de sier i Sverige, med vennegjengen. Skal du hit bør du booke bord på forhånd – Levantine er en fransk bistro og klarer du å finne noe på menyen som ikke smaker så er du jammen meg god.
IMG_4851BOTANISK HAGE
Jeg elsker å gå i botaniske hager og titte, selv om jeg ikke har tålmodigheten til å være der spesielt lenge. Botaniska trädgården i Göteborg derimot er det nesten umulig å bare være kjapt innom. Når du kommer inn i hagen blir du møtt av en blomstereng av et blomsterbed. Like foran deg står det garantert folk å tar bilder av seg selv foran fontenen ved trappene. Herfra skal du ta turen til venstre for å gå til palmehusene.

Min favoritt i botaniske hager er alltid veksthusene hvor de tropiske vekstene vokser. Det er noe med å gå inn i et varmt og fuktig klima i byer hvor det egentlig ikke er slik som gir meg utrolig mye glede. At jeg er utrolig glad i palmer og sukkulenter kan også ha noe med det å gjøre. Men i Göteborg var det derimot Japandelen, Klippträdgården og Rhododendrondalen som bergtok meg, disse ligger i den øverste delen av hagen. Der får du litt følelsen av at du er ute på skogstur, bare med litt andre botaniske vekster rundt deg. Virkelig verdt turen, og tiden.

IMG_4709
HAGA
Gøteborg har mange koselige bydeler, men et område jeg alltid vender tilbake til er Haga,. Med sine koselige nisjebutikker og brosteinsgater er sommeridyllen litt ekstra akkurat her. I Haga finner du ellers kanelboller på størrelse med tallerkener, bilfrie gater og flere inspirerende butikker. Kafeer er det nokn av, så en kaffepause her er på sin plass.

Haga er også en av Gøteborgs eldste bydeler og er et populært område blant både lokale og turister. Her står gamle trehus på rekke og rad, som er veldig sjarmerende. Trehusene i Haga er godt bevarte såkalte «landshövdingehus» fra slutten av 1800-tallet med underetasje i mur og de to neste etasjene i tre. Nyt tiden her før lunsj, så slipper du å presse deg fram.

IMG_5545
ARTILLERIET
Det er ingen butikk jeg anbefaler mer i Göteborg enn Artilleriet og deres The Kitchen. Siden sist jeg var i Göteborg så har Artilleriet pusset opp og jeg gleder meg til neste gang jeg skal besøke byen så jeg får tatt turen innom.

Her har de de aller fineste møbler, pyntegjenstander og The Kitchen har de lekreste redskapene til kjøkkenet og servise-utvalget deres er til å gråte av. I tillegg er butikkene i seg selv utrolig inspirerende, og for hver gang du besøker den har den gjerne skiftet uttrykk i utstillingen. Her finner du garantert noe å ta med hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s